Kelderdichting toepassen: welke methode is geschikt?

9,4

Kelderdichting toepassen: welke methode is geschikt?

Vocht in de kelder is een vervelend probleem. Zeker wanneer de kelder ingezet wordt voor de opslag, want vocht betekent hier schimmelvorming. In bestaande kelders zijn verschillende methodes om aan de slag te gaan met kelderdichting. Moet de kelder nog gebouwd worden? Dan wordt in de meeste gevallen gekozen voor bekuiping aan de buitenzijde plus een gewapende vloer om vocht geen kans te bieden.

Heeft u echter al een kelder en heeft u daar problemen met vocht? Dan is het tijd voor vochtdetectie in de kelder. Neem contact met ons op, zodat we direct kunnen bekijken welke methode voor kelderdichting past bij uw situatie.

Welke methodes van kelderdichting zijn er?

In de meeste gevallen wordt gekozen voor bekuiping aan de binnenzijde, drainage of het injecteren van de muren. Het is leuk om te weten, maar het helpt u weinig. De oorzaak van het vochtprobleem in de kelder is namelijk de basis voor het bepalen van de manier waarop kelderdichting toegepast wordt.

Daarom kijken we eerst naar de oorzaak van het probleem om vervolgens een aanpak op maat voor te stellen. Dit kan ook betekenen dat er beter geventileerd moet worden, wat vaak een goedkope en makkelijke optie is. Dat werkt echter niet wanneer het vocht via de muren naar binnen komt lopen.

Kelderdichting door de professional

U kunt zelf aan de slag met vochtmeten in de kelder, maar effectief kelderdichting toepassen is een heel ander verhaal. Dat kunt u beter overlaten aan de experts. VKP heeft de ervaring, mensen en het gereedschap om direct aan de slag te gaan met de kelder afdichting van uw kelder. Op die manier wordt het weer een gezonde ruimte die gebruikt kan worden voor opslag én trekt het vocht niet door naar de rest van de woning. Hoe eerder u ingrijpt, hoe beperkter de schade kan blijven uiteindelijk.

Bij VKP zijn we daarnaast experts op het gebied van onderhoud en renovatie. Daarmee zijn we niet alleen in staat om de kelderdichting voor onze rekening te nemen. We kunnen er ook voor zorgen dat uw kelder direct goed onderhouden is en weer gewoon ingezet kan worden binnen uw woning.

Wanneer mogen we aan de slag?

Wilt u aan de slag met de kelderdichting en wilt u dit laten doen door een betaalbare expert? Neem dan vandaag nog contact met ons op. U bereikt on 24/7 per telefoon. U kunt ons uiteraard ook mailen op info@vkptotaalonderhoud.nl. We helpen u graag verder met onze snelle service en rekenen daarnaast geen voorrijkosten. Uiteraard beginnen we met een vrijblijvende offerte zodat u precies weet wat de mogelijkheden zijn. Wanneer u kiest voor kelder afdichting door VKP, dan heeft u binnen de kortste keren weer een volledig inzetbare kelder in uw huis.

Waterafdichting kelderwand

Afspraak maken?

100% vrijblijvende, gratis offerte op maat! Geen voorrijkosten!

Afspraak maken