Wespennest verwijderen

9,4

Wespennest verwijderen

Wespennest verwijderen op de veiligste manier

Een wespennest verwijderen? U kent vast de stripjes wel waarin een honkbalknuppel of tak gebruikt wordt bij het verwijderen van een wespennest. In de volgende afbeelding wordt het stripfiguur achterna gezeten door duizenden wespen. Het ziet er misschien grappig uit, maar het is wel de bittere realiteit. Wanneer u kiest voor een wespennest verwijderen en u doet dit niet op de juiste manier, dan krijgt u het hele wespenvolk achter u aan. En dit kunnen er zomaar meer dan 10.000 zijn.

Hoe kunt u géén wespennest verwijderen:

  • Door er water overheen te gooien
  • Door het in de brand te steken
  • Door er tegenaan te slaan met een hard voorwerp

Heeft u haast bij het verwijderen van een wespennest omdat u kinderen of mensen met een allergie in de buurt van het wespennest heeft? Bel ons dan direct op 085 30 35 290 voordat u verder gaat met lezen. Wij zijn 24/7 bereikbaar en weten alles over het verwijderen van wespennesten.

Waar bestaat een wespennest eigenlijk uit?

Een wespennest bestaat uit fijngekauwde houtresten die samengevoegd zijn door het speeksel van de koningin. Zij neemt het bouwen van het wespennest voor haar rekening, omdat zij het sperma van de mannelijke wespen met zich meedraagt en eitjes wil leggen. Wanneer deze uitkomen, kan een wespenvolk gemakkelijk uit 10.000 tot 20.000 wespen bestaan. Een flink aantal, zeker wanneer ze bij u rond het huis komen te zitten.

Wespen gebruiken een wespennest maar één keer. Volgend jaar verhuist de koningin naar een volgende locatie. Maar dat betekent niet dat u hierop moet wachten. Het wespennest verwijderen is de beste optie die u heeft. Maar waar zitten die nesten eigenlijk?

Waar komen wespennesten het meeste voor?

Wespennesten worden altijd gebouwd op afgeschermde plekken, omdat het wespennest daar het beste kan overleven. Helaas voor ons betekent dit dat spouwmuren, spleten en openingen, schuren en dakgoten van de garage gewilde locaties zijn.

Een kleine opening is genoeg voor een wesp om er een nest te bouwen. Wespen zijn namelijk bijzonder vlijtig en kunnen met gemak openingen groter maken en zich een weg door materiaal vreten. Zeker wanneer het een kwestie van leven of sterven is.

Dat heeft een gevolg. Het afdichten van de kier in de spouwmuur wanneer er een wespennest achter zit, is een van de domste dingen die u kunt doen. De wespen kunnen dan niet meer door hun gebruikelijk opening heen en maken ergens anders een nieuwe opening.

 

Wat is belangrijk om te weten bij het verwijderen van een wespennest?

Voordat u aan de slag gaat met een wespennest verwijderen, is er een punt waar u rekening mee moet houden. Wespen zijn agressief, zeker wanneer zij aangevallen worden. Valt u een heel wespenvolk ineens aan, dan is de kans groot dat alle mensen in de buurt als vijand gezien worden door de wespen die venijnig kunnen steken.

Houdt u er vooral rekening mee dat mensen allergische reacties kunnen krijgen van een wespensteek. En aangezien lang niet alle mensen een keer gestoken zijn, weet niet iedereen of hij of zij allergisch reageert totdat het te laat is.

Daarom is het van groot belang dat de wespen eerst bestreden worden en dat pas daarna het wespennest aangepakt wordt. Alleen wanneer er geen actieve wespen meer zijn, kan het wespennest veilig verwijderd worden.

De kunst is dus het bestrijden van de wespen, omdat een wespennest verwijderen dan een koud kunstje is. Maar hoe werkt dat en kunt u dit zelf?

Wespen bestrijden met bestrijdingsmiddelen

Wespen bestrijden met vuur of water is een slecht idee. Vuur kan ervoor zorgen dat uw volledige woning afbrandt. Water doodt de wespen lang niet allemaal en zorgt er allemaal maar voor dat zij agressiever worden en tot de aanval overgaan.

Daarom is het belangrijk dat de juiste bestrijdingsmiddelen gebruikt worden. Deze zijn lokaal verkrijgbaar, maar bij onjuist gebruik is het opnieuw gevaarlijk omdat de wespen agressief worden. Daarnaast is ‘even een wespennest volspuiten’ niet de manier waarop de middelen gebruikt moeten worden.

De beste manier om een wespennest te verwijderen

Heeft u een wespennest in de buurt van uw huis of schuur en moet deze verwijderd worden? Dan kunt u het beste de specialist inschakelen. Wij hebben ervaring met het verwijderen van wespennesten en weten hoe deze diertjes reageren wanneer zij bedreigd worden. Vergeet niet dat de speciale wespenpakken geen optimale bescherming bieden. Daarom komen wij langs met professioneel materiaal zodat wij en de mensen om ons heen optimaal beschermd worden.

Wij gebruiken eerst bestrijdingsmiddelen om de wespen te doden. Dit middel is schadelijk voor wespen, maar is verder ongevaarlijk. Wanneer de wespen allemaal dood zijn of het wespennest verlaten hebben, controleren we of er nog activiteit in het nest is. Is dit het geval, dan behandelen we het wespennest nog eens. Is dit niet het geval? Dan kan het wespennest op een professionele manier verwijderd worden. Dat is zeker een aanrader wanneer het in de weg zit. Aangezien een oud wespennest nooit opnieuw gebruikt wordt door de wespen, is het verwijderen niet altijd noodzakelijk. Wilt u graag dat het nest verwijderd wordt, dan doen we dit uiteraard graag voor u.

Schakel direct de professionals in

Wilt u een wespennest verwijderen en wilt u zeker weten dat dit op een veilige manier gebeurt, zonder schade aan uw woning en zonder risico voor de mensen om u heen? Schakel dan vooral de expert in. VKP is 24/7 bereikbaar en uiteraard geven we garantie op onze bestrijdingen. Mail ons vandaag nog op info@beukemapestcontrol.nl of bel ons op 085 30 35 290.

24/7 bereikbaar voor calamiteiten

Informatie, gratis offerte en advies

Afspraak maken?

100% vrijblijvende, gratis offerte op maat! Geen voorrijkosten!

Afspraak maken