Schimmel bestrijden

Heeft u een probleem, een plaag of moet er onderhoud verricht worden?

Wacht dan niet te lang en schakel ons vandaag nog in, zodat de omvang beperkt kan blijven. Mail ons direct op info@vkptotaalonderhoud.nl of bel naar 085 – 30 35 290 zodat we u direct persoonlijk verder kunnen helpen. Bij VKP bent u altijd in goede handen. Ons team staat voor u klaar!

Afspraak maken?

100% vrijblijvende, gratis offerte op maat! Geen voorrijkosten!

Afspraak maken

Schimmel verwijderen

Heeft u last van schimmel in huis of op het bedrijf? VKP Totaalonderhoud is een schimmel bestrijdingsbedrijf die je snel van alle soorten schimmel bestrijden.

VKP Totaalonderhoud is een schimmelbestrijding bedrijf. Wij kunnen professioneel schimmel verwijderen:

  • Schimmel op hout verwijderen
  • Schimmel houten kozijn verwijderen
  • Vloerbalken schimmel
  • Schimmel kruipruimte

Overlast schimmel

Heeft u schimmel geconstateerd op het hout in uw onderneming? Dan heeft u waarschijnlijk te maken met natrot. Natrot is een verzamelnaam van verschillende soorten schimmels die voorkomen op hout. De schimmels komen voornamelijk voor op vochtige plekken en daardoor tasten ze vooral buitenhout aan. Ook op het hout binnen uw gebouw kan schimmel voorkomen, meestal als direct gevolg van waterschade.

Schimmel of natrot kan uw gebouw behoorlijk aantasten en moet na ontdekking zo snel mogelijk bestreden worden.

Schade door schimmel

Schimmel komt voornamelijk voor in vochtige omgevingen. Het breekt de celstructuur van uw hout af en daardoor gaat het hout verkruimelen. U kunt zich voorstellen dat draagconstructies daardoor ernstig kunnen verzwakken. Het is belangrijk schimmel in het eerste stadium aan te pakken. Liever wilt u schimmel natuurlijk geheel voorkomen. Wij kunnen u daarbij helpen.

De gevolgen van schimmel

Schimmels tasten uw hout aan, en hoewel ze minder agressief zijn dan zwammen kunnen ze wel degelijk grote schade toebrengen aan uw gebouw.

Draagbalken, vloeren of wanden van uw gebouw kunnen aangetast worden door de schimmel waardoor deze draagconstructies het kunnen begeven. Dat betekent direct instortingsgevaar van uw gebouw.

Schimmel is dus, zeker als het al een tijd aanwezig is, gevaarlijk voor uw onderneming. Bovendien ziet schimmel er vies en lelijk uit. De lelijke schimmelplekken kunnen gevolgen hebben voor uw reputatie en resulteren in verlies van zakenrelaties, klanten en inkomsten.

Daarnaast is zwarte schimmel ook slecht voor je gezondheid. Je na langere tijd last krijgen van allerlei soorten klachten, zoals:

  • Astma
  • Luchtwegenproblemen
  • Keelpijn
  • Veel niezen
  • benauwdheid

En nog veel meer.

Heeft u dus schimmel ontdekt thuis of op het bedrijf? Aarzel dan niet te lang en bel snel om de schimmel te laten verwijderen.

Bestrijding schimmel

VKP Totaalonderhoud heeft meer dan tien jaar ervaring met het bestrijden van schimmel bij bedrijven. Wij kunnen schimmel snel opsporen en effectief behandelen. Uiteraard verwijderen we de bron en voorkomen we dat uw gebouw, onderdelen daarvan of uw producten worden aangetast door nieuwe schimmel. Dat doen we door regelmatig inspecties uit te voeren.

Hoe herkent u schimmel?

Schimmel op hout of natrot kunt u herkennen aan het poreuzer worden van het hout. Er komen scheuren in, het hout krijgt een afwijkende kleur en de aangetaste houtdelen kunt u verpulveren tussen uw vingers.

Waar komt schimmel het meest voor?

Schimmel of natrot treft u vooral aan in vochtige omgevingen. Meestal is het te vinden op buitenhout zoals kozijnen. Soms vindt u ook binnen schimmel op uw hout. Vaak is dat gevolg van waterschade door bijvoorbeeld een lekkend dak of lekkend sanitair.

Professionele bestrijding van schimmel in Noord Holland en Utrecht

Heeft u last van schimmel? Laat het direct vakkundig verwijderen en voorkom verspreiding met alle gevolgen van dien.

Wij bestrijden dagelijks met succes schimmel voor diverse bedrijven in Noord-Holland. Is uw bedrijf gevestigd in (de omgeving van) Amsterdam, Alkmaar, Haarlem, Purmerend of Zaanstad? Dan helpen wij u direct. Binnen 24 uur en zonder voorrijkosten.

Schimmel voorkomen

Schimmel ontstaat door wateroverlast. Zorg er daarom voor dat uw buitenhout goed beschermd is tegen vocht.

Heeft u lekkage in uw gebouw? Laat die zo snel mogelijk verhelpen. Voor u het weet heeft u last van schimmel of natrot. Dat kan grote gevolgen hebben voor uw bedrijf.

Door het hout en muren regelmatig te inspecteren voorkomen we nieuwe schimmels op uw hout. Daarmee voorkomen we ook bestrijding door giftige bestrijdingsmiddelen. Dat is tenslotte wel het laatste wat u wilt, zeker in de voedingsmiddelenindustrie.

Wilt u zekerheid voor alles? Wij inspecteren uw gebouw graag op startende schimmel!

Schakel ons nu nog in voor Schimmel bestrijden

Heeft u een probleem, een plaag of moet er onderhoud verricht worden? Wacht dan niet te lang en schakel ons vandaag nog in, zodat de omvang beperkt kan blijven. 

Bij VKP bent u altijd in goede handen. Ons team staat voor u klaar!

Afspraak maken?

100% vrijblijvende, gratis offerte op maat! Geen voorrijkosten!

Afspraak maken