9,4

Schimmel bestrijden

Schimmel laten verwijderen

Schimmel is een veelvoorkomend probleem in huizen en kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Als je schimmel in je huis hebt ontdekt, is het belangrijk om snel te handelen en professioneel schimmel verwijderingsbedrijf als VKP Totaalonderhoud in te schakelen.

In dit artikel zullen we bespreken waarom professioneel schimmel verwijderen belangrijk is en hoe je de beste experts kunt vinden om de schimmel in je huis veilig en effectief te verwijderen.
Heeft u last van schimmel in huis of op het bedrijf? VKP Totaalonderhoud is het schimmel bestrijdingsbedrijf die je snel van alle soorten schimmel in huis kan afhelpen zoals:

 • Schimmel op hout verwijderen
 • Schimmel houten kozijn verwijderen
 • Vloerbalken schimmel
 • Schimmel kruipruimte
 • Schimmel na isolatie
Schimmel bestrijden Schimmel bestrijden

Waarom is professioneel schimmel verwijderen belangrijk?

Schimmel kan een groot probleem zijn en kan leiden tot verschillende gezondheidsklachten, waaronder allergieën, astma, en infecties van de luchtwegen. Het is belangrijk om schimmel snel te verwijderen om deze klachten te voorkomen. Hier zijn een paar redenen waarom professioneel schimmel laten verwijderen belangrijk is:

 1. Veiligheid: Het verwijderen van schimmel kan gevaarlijk zijn omdat schimmelsporen gemakkelijk verspreiden in de lucht. Als je niet de juiste bescherming draagt, kan dit gevaarlijk zijn voor je gezondheid. Professionele schimmelbestrijders hebben de juiste uitrusting en ervaring om dit veilig te doen.
 2. Effectiviteit: Professionele schimmelverwijderaars weten hoe ze schimmel effectief kunnen verwijderen. Ze hebben de juiste producten en apparatuur om de schimmel permanent te verwijderen en ervoor te zorgen dat deze niet terugkomt.
 3. Preventie: Ons schimmelbestijdingsbedrijf kan ook helpen bij het voorkomen van toekomstige schimmelproblemen. Ze kunnen je adviseren over manieren om vochtproblemen in je huis aan te pakken om schimmelgroei te voorkomen.

Overlast schimmel

Heeft u schimmel geconstateerd op het hout in uw onderneming? Dan heeft u waarschijnlijk te maken met natrot. Natrot is een verzamelnaam van verschillende soorten schimmels die voorkomen op hout. De schimmels komen voornamelijk voor op vochtige plekken en daardoor tasten ze vooral buitenhout aan.

Ook op het hout binnen uw gebouw kan schimmel voorkomen, meestal als direct gevolg van waterschade.

Schimmel of natrot kan uw gebouw behoorlijk aantasten en moet na ontdekking zo snel mogelijk bestreden worden.

Schade door schimmel

Schimmel komt voornamelijk voor in vochtige omgevingen. Het breekt de celstructuur van uw hout af en daardoor gaat het hout verkruimelen. U kunt zich voorstellen dat draagconstructies daardoor ernstig kunnen verzwakken. Het is belangrijk schimmel in het eerste stadium aan te pakken. Liever wilt u schimmel natuurlijk geheel voorkomen. Wij kunnen u daarbij helpen.

De gevolgen van schimmel

Schimmels tasten uw hout aan, en hoewel ze minder agressief zijn dan een zwam in huis kunnen ze wel degelijk grote schade toebrengen aan uw gebouw.

Draagbalken, vloeren of wanden van uw gebouw kunnen aangetast worden door de schimmel waardoor deze draagconstructies het kunnen begeven. Dat betekent direct instortingsgevaar van uw gebouw.

Schimmel is dus, zeker als het al een tijd aanwezig is, gevaarlijk voor uw onderneming. Bovendien ziet schimmel er vies en lelijk uit. De lelijke schimmelplekken kunnen gevolgen hebben voor uw reputatie en resulteren in verlies van zakenrelaties, klanten en inkomsten.

Daarnaast is zwarte schimmel ook slecht voor je gezondheid. Je na langere tijd last krijgen van allerlei soorten klachten, zoals:

 • Astma
 • Luchtwegenproblemen
 • Keelpijn
 • Veel niezen
 • benauwdheid

En nog veel meer.

Heeft u dus schimmel ontdekt thuis of op het bedrijf? Aarzel dan niet te lang en bel snel om de schimmel te laten verwijderen.

Schimmel bestrijdingsbedrijf

VKP Totaalonderhoud heeft meer dan tien jaar ervaring met het bestrijden van schimmel bij bedrijven. Wij kunnen schimmel snel opsporen en effectief behandelen. Uiteraard verwijderen we de bron en voorkomen we dat uw gebouw, onderdelen daarvan of uw producten worden aangetast door nieuwe schimmel. Dat doen we door regelmatig inspecties uit te voeren.

Schimmel herkennen

Schimmel op hout of natrot kunt u herkennen aan het poreuzer worden van het hout. Er komen scheuren in, het hout krijgt een afwijkende kleur en de aangetaste houtdelen kunt u verpulveren tussen uw vingers.

Waar komt schimmel het vaakst voor?

Schimmel is een veelvoorkomend probleem in veel huishoudens en kan zich vormen in verschillende delen van het huis. Er zijn echter bepaalde gebieden waar schimmelvorming vaker voorkomt dan in andere.

Een van de meest voorkomende gebieden waar schimmel groeit, is in de badkamer. Dit komt omdat de badkamer vaak vochtig is en schimmels gedijen in vochtige omgevingen. Vooral douches en badkuipen kunnen schimmelgroei bevorderen vanwege de aanwezigheid van vochtige oppervlakken en warme temperaturen. Het is daarom belangrijk om de badkamer regelmatig schoon te maken en goed te ventileren.

Een ander gebied waar schimmelvorming veel voorkomt, is in de keuken. Voedselresten en vocht kunnen in de keuken leiden tot schimmelgroei, vooral in donkere en vochtige gebieden zoals de hoeken van kasten en kieren tussen apparaten. Om schimmel in de keuken te voorkomen, is het belangrijk om voedselresten onmiddellijk op te ruimen, het gebied goed te ventileren en vochtproblemen aan te pakken.

Andere gebieden in huis waar schimmelvorming kan optreden zijn onder meer kelders, wasruimtes en andere vochtige ruimtes. Schimmels kunnen zich ook vormen op muren en plafonds, vooral als er vochtproblemen zijn, zoals lekkages in het dak of in de leidingen.

Hoe vind je de beste experts voor professioneel schimmel verwijderen?

Het vinden van de juiste experts voor professioneel schimmel verwijderen is belangrijk om ervoor te zorgen dat de schimmel veilig en effectief wordt verwijderd. Hier zijn enkele tips om de beste experts te vinden:

 1. Ervaring: Zoek naar bedrijven die ervaring hebben in het verwijderen van schimmel. Vraag naar referenties en lees beoordelingen van eerdere klanten.
 2. Certificering: Kijk naar bedrijven die gecertificeerd zijn in schimmelverwijdering. Certificeringen geven aan dat het bedrijf kennis heeft van de juiste procedures en protocollen voor het verwijderen van schimmel.
 3. Kosten: Vergelijk de kosten van verschillende schimmelverwijderingsbedrijven om ervoor te zorgen dat je de beste prijs krijgt. Maar let op, goedkoop kan duurkoop zijn. Ga altijd voor kwaliteit en kies voor een betrouwbare en ervaren schimmelverwijderaar.
 4. Garantie: Kies voor een schimmelverwijderingsbedrijf dat garanties biedt voor hun werk. Dit geeft je de gemoedsrust dat als er iets misgaat, het bedrijf verantwoordelijkheid neemt en het probleem oplost.
 5. Klantenservice: Kies voor een schimmelverwijderingsbedrijf met goede klantenservice. Dit betekent dat je vragen kunt stellen en dat het bedrijf snel reageert op je verzoeken.

Professionele bestrijding van schimmel in Noord Holland en Utrecht

Heeft u last van schimmel? Laat het direct vakkundig verwijderen en voorkom verspreiding met alle gevolgen van dien.

Wij bestrijden dagelijks met succes schimmel voor diverse bedrijven in Noord-Holland. Is uw bedrijf gevestigd in (de omgeving van) Amsterdam, Alkmaar, Haarlem, Purmerend of Zaanstad? Dan helpen wij u direct. Binnen 24 uur en zonder voorrijkosten.

Hoe verloopt het professioneel schimmel verwijderen proces?

Het professioneel schimmel verwijderen proces kan variëren afhankelijk van de omvang van de schimmelgroei en de specifieke situatie in jouw huis. Hier zijn de algemene stappen die het professioneel schimmel verwijderen proces omvat:

 1. Inspectie: Het schimmelverwijderingsbedrijf zal eerst je huis inspecteren op de aanwezigheid van schimmel. Ze zullen ook de oorzaak van het probleem identificeren en advies geven over hoe je de groei in de toekomst kunt voorkomen.
 2. Containment: Het bedrijf zal de besmette ruimte afzetten om te voorkomen dat schimmelsporen zich verspreiden naar andere delen van je huis.
 3. Verwijdering: Het bedrijf zal de schimmel veilig verwijderen met behulp van speciale apparatuur en chemicaliën. Het is belangrijk dat de schimmel volledig wordt verwijderd om te voorkomen dat deze terugkomt.
 4. Schoonmaken: Het bestrijdingsbedrijf zal de besmette ruimte grondig reinigen om te zorgen dat er geen sporen van schimmel achterblijven.
 5. Preventie: Er zal advies geven over hoe je toekomstige schimmelgroei kunt voorkomen. Dit kan bijvoorbeeld het aanpakken van vochtproblemen in je huis betekenen.

Veelgestelde vragen bij schimmel bestrijden

Hoe kan ik schimmelgroei voorkomen?

Schimmelgroei kan worden voorkomen door vochtproblemen aan te pakken. Zorg ervoor dat er geen lekkages zijn in je huis en dat je de luchtvochtigheid onder controle houdt.

Is schimmel gevaarlijk voor mijn gezondheid?

Ja, schimmel kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals allergieën, astma, en infecties van de luchtwegen.

Kan ik schimmel zelf verwijderen?

Het wordt afgeraden om zelf schimmel te verwijderen, omdat dit gevaarlijk kan zijn voor je gezondheid. Het is beter om professionele schimmelverwijderaars in te schakelen.

Samenvattend

Professioneel schimmel verwijderen is belangrijk om gezondheidsproblemen te voorkomen en ervoor te zorgen dat de schimmel permanent wordt verwijderd. Het is belangrijk om de juiste experts te vinden die ervaring hebben in het verwijderen van schimmel en gecertificeerd zijn om deze taak uit te voeren. Door het volgen van de hierboven genoemde tips, kun je de beste professionals vinden om je te helpen bij het verwijderen van de schimmel in je huis

Afspraak maken?

100% vrijblijvende, gratis offerte op maat! Geen voorrijkosten!

Afspraak maken