9,4

Vochtwering

Een te hoge luchtvochtigheid is bijzonder schadelijk voor uw woning en gezondheid. Een te lage luchtvochtigheid is overigens ook allesbehalve goed. De ideale luchtvochtigheid ligt tussen de 40 en 60%, maar vaak zien we dat de relatieve luchtvochtigheid veel hoger is. Niet alleen kan dit zorgen voor houtrot en schade aan de materialen van uw woning, ook voor de gezondheid is het erg slecht om in deze omgeving te wonen of werken.

Vochtmetingen in huis en vochtmetingen in huis zijn ons werk. Net als vochtmeting in beton overigens. VKP is expert op het gebied van vochtwering, zodat de levensduur van uw woning of bedrijfspand aanzienlijk verlengd wordt. En uiteraard zorgt dit ook voor een gezondere leefomgeving.

Vochtwering is belangrijk

Ventilatie is een van de sleutelelementen bij een gezond leefklimaat. We moeten namelijk zuurstof in huis halen, omdat een te hoog CO2-gehalte in huis zorgt voor een onprettig klimaat. Ook is frisse lucht belangrijk omdat we dit simpelweg nodig hebben. Vaak betekent dit dat er ook vocht meekomt.

Is de luchtvochtigheid permanent of bijzonder regelmatig te hoog in een pand? Dan trekt dit ongedierte aan, zoals huismijt, zilvervisjes en pissebedden. Daarnaast kan de verf afbladderen, net als het behang of pleisterwerk. Ziet u dit? Grijp dan direct in. De volgende stap is namelijk schimmelvorming en vochtplekken op de muren, in het hout en in het beton.

Er is vrij weinig dat schadelijker is dan vocht. U ziet het namelijk in veel gevallen te laat en dan is er al sprake van schade op veel plekken. Dit kan onder andere zorgen voor houtrot, waardoor de integriteit van de materialen aangetast wordt. En dan ontstaan situaties die echt levensgevaarlijk zijn.

Welke manieren zijn er om vochtwering in te zetten?

Er zijn verschillende methodes die gebruikt kunnen worden om vochtwering toe te passen. De meest bekende manier is ventileren, maar ook impregneren en injecteren zijn goede opties. Voordat we aan de slag gaan met vochtwering, zoeken we eerst de oorzaak van het probleem. De methode die toegepast moet worden, is namelijk afhankelijk van het probleem dat zorgt voor het vochtprobleem. In sommige gevallen gaat VKP direct aan de slag met lekdetectie omdat we een lek vermoeden. Andere keren maken we gebruik van kelderdichting omdat het vocht van buiten naar binnen komt via de kelder.

Met onze expertise en ervaring kunnen we meestal snel de oorzaak vinden, waarna we direct een aanpak voorstellen en een vrijblijvende offerte voor u opmaken zodat u exact weet waar u aan toe bent.

Bel ons vandaag nog of stuur een bericht naar info@vkptotaalonderhoud.nl zodat we contact met u op kunnen nemen. We zijn 24/7 bereikbaar, u kunt dus ook altijd bij ons terecht met uw spoedgevallen.

Afspraak maken?

100% vrijblijvende, gratis offerte op maat! Geen voorrijkosten!

Afspraak maken