Duiven Overlast: Wat Uzelf Kunt Doen en Hoe VKP Totaal Onderhoud U Kan Helpen

9,4

Duiven Overlast: Wat Uzelf Kunt Doen en Hoe VKP Totaal Onderhoud U Kan Helpen

Duiven Overlast: Een Groeiende Zorg voor Gemeentes en Bewoners

Duiven overlast is een veelvoorkomend probleem in veel Nederlandse gemeentes. Deze vogels kunnen aanzienlijke schade aanrichten aan gebouwen en gezondheidsrisico’s met zich meebrengen door hun uitwerpselen, die ziektes kunnen verspreiden. Gemeentes nemen vaak maatregelen om duiven overlast te beperken, zoals het plaatsen van netten en spikes, maar deze oplossingen zijn niet altijd voldoende. Bewoners en bedrijven worden ook aangemoedigd om actie te ondernemen om de duiven overlast te verminderen.

Wat U Zelf Kunt Doen Tegen Duiven Overlast

Er zijn verschillende stappen die u zelf kunt ondernemen om duiven overlast tegen te gaan:

1. Voer Duiven Niet: Voeren trekt alleen maar meer duiven aan. Zorg ervoor dat er geen voedselbronnen beschikbaar zijn.
2. Sluit Openingen Af: Zorg ervoor dat openingen naar zolders, balkons en dakranden goed afgesloten zijn.
3. Gebruik Afweermiddelen: Installeer visuele en fysieke afweermiddelen zoals reflecterende objecten, netten of pinnen.
4. Onderhoud en Schoonmaak: Houd uw eigendom schoon en verwijder regelmatig duivenuitwerpselen, omdat deze andere duiven kunnen aantrekken.

Hoe VKP Totaal Onderhoud Helpt bij Duiven Overlast

VKP Totaal Onderhoud biedt uitgebreide oplossingen om duiven overlast effectief te beheersen en te voorkomen. Onze diensten zijn afgestemd op zowel particulieren als bedrijven en omvatten:

1. Inspectie en Advies: Wij beginnen met een grondige inspectie van uw pand om de omvang van de duiven overlast te bepalen en adviseren over de beste aanpak.
2. Installatie van Duivenwering: Wij plaatsen professionele duivenwering zoals netten, spikes en schrikdraad. Deze methoden zijn effectief en diervriendelijk.
3. Periodiek Onderhoud: Om blijvende duiven overlast te voorkomen, bieden wij regelmatige onderhoudsdiensten aan om ervoor te zorgen dat de afweermiddelen goed blijven werken.
4. Reiniging en Desinfectie: Wij verzorgen ook de grondige reiniging en desinfectie van gebieden die zijn vervuild door duiven, om gezondheidsrisico’s te minimaliseren.

Waarom Kiezen voor VKP Totaal Onderhoud?

Met jarenlange ervaring en expertise op het gebied van ongediertebestrijding en specifiek duiven overlast, is VKP Totaal Onderhoud uw betrouwbare partner. Wij combineren professionele technieken met duurzame oplossingen om ervoor te zorgen dat uw duiven probleem op een humane en effectieve manier wordt aangepakt.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Samen werken we aan een oplossing voor uw duiven overlast, zodat u weer kunt genieten van een schone en veilige leefomgeving.

Verschillende elementen van duivenoverlast

Er zijn een aantal verschillende elementen die de ranglijst aanvoeren wanneer het gaat om overlast door duiven.

Duivenpoep

Wist u dat een duif gemiddeld ongeveer 14 kilo aan uitwerpselen produceert? Niet alleen ziet het er smerig uit wanneer uw gevel of uw auto onder de duivenpoep zit. De zuren in de uitwerpselen zijn bijtend en vreten de lak aan, net als de materialen in de gevel van uw gebouw. De kosten voor het verwijderen van deze duivenpoep lopen in de miljoenen euro’s op jaarbasis en vaak zijn het de gebouwen van kalk- of zandsteen die de meeste schade oplopen en zelfs herstelwerkzaamheden nodig hebben.

Duivennesten

Het is een element dat vaak gemist wordt, maar duivennesten zijn ook een enorme bron van duivenoverlast. Duiven maken hun nesten graag in gebouwen. Ze komen vaak relatief makkelijk binnen en gaan in de goten, schoorstenen of in de panden zelf aan het werk met een nest. Hierdoor loopt u materiaalschade op, maar het kan ook verstoppingen veroorzaken, bijvoorbeeld in de dakgoten of de hemelwaterafvoer. Ook zijn verstopte schoorstenen geen uitzondering, wat per definitie gevaarlijke situaties oplevert uiteraard.

Ziektes

Bij duivenoverlast horen ook de ziektes die door deze vogels verspreid worden. Wellicht kent u de term ‘vliegende rat’ die in de volksmond gebruikt wordt voor de duif. Dit heeft alles te maken met de ziekteverwekkers die deze vogels verspreiden. Dit kunnen redelijk milde ziektekiemen zijn, maar het kan ook leiden tot een levensbedreigende situatie door longaandoeningen bijvoorbeeld.

Het is niet alleen de duif zelf die de ziektes verspreidt. Ook de nesten zijn een ware broedplaats voor parasieten, ziektekiemen en insecten.

Hoe weet ik of ik duivenoverlast heb?

Duivenoverlast is redelijk makkelijk te herkennen door een grote aanwezigheid van duiven. U kunt het ook zien aan de uitwerpselen overal, of beschadigde verpakkingen en prullenbakken die constant leeg getrokken worden. Ook is een flink aantal vogelnesten een duidelijke indicator.

De duiven kiezen vaak voor redelijk vlakke plekken om hun nesten te maken en te gaan zitten, zoals op platte daken en dakgoten. Is er enige beschutting aanwezig, dan wordt de plek al snel populair bij vogels. Zijn er mogelijke ingangen die groter zijn dan ongeveer 2,5 centimeter? Dan kunt u erop rekenen dat duiven dit gebruiken om binnen te komen. Let er vooral ook op dat duiven zelf openingen kunnen maken, bijvoorbeeld door dakpannen op te schuiven en zo uw gebouw binnen te komen.

Maak een einde aan de duivenoverlast

Heeft u veel overlast door de aanwezigheid van duiven? Dan is het tijd om in te grijpen. Constant achter de feiten aanlopen kost namelijk onnodig veel geld voor herstelwerkzaamheden en reiniging. VKP heeft tal van effectieve manieren om duiven te verjagen, altijd op wettelijk toegestane manieren. Wilde vogels en hun nesten zijn namelijk beschermd in Nederland en mogen niet zomaar aangepakt worden op elke mogelijke manier.

Wilt u meer weten over de methodes die wij gebruiken – of wilt u direct een vrijblijvende offerte op maat zodat u exact weet wat wij voor u kunnen doen? Neemt u dan contact met ons op. Wij zijn 24/7 bereikbaar per telefoon en rekenen geen voorrijkosten. VKP helpt u binnen de kortste keren van uw duivenoverlast af, zodat uw gevel, dak en volledige gebouw weer gewoon met rust gelaten worden.

Ook voor het verjagen van andere wilde vogels zoals kauwen, kraaien en meeuwen kunt u uiteraard bij ons terecht. Voor elke vogelplaag hebben wij een passende oplossing.

Afspraak maken?

100% vrijblijvende, gratis offerte op maat! Geen voorrijkosten!

Afspraak maken