Spinthoutkeverbestrijding; niet altijd makkelijk, wél belangrijk!

Heeft u een probleem, een plaag of moet er onderhoud verricht worden?

Wacht dan niet te lang en schakel ons vandaag nog in, zodat de omvang beperkt kan blijven. Mail ons direct op info@vkptotaalonderhoud.nl of bel naar 085 – 30 35 290 zodat we u direct persoonlijk verder kunnen helpen. Bij VKP bent u altijd in goede handen. Ons team staat voor u klaar!

Afspraak maken?

100% vrijblijvende, gratis offerte op maat! Geen voorrijkosten!

Afspraak maken

Spinthoutkevers zijn er in alle soorten en maten, maar de bruine spinthoutkever kan in Nederland grote problemen veroorzaken. Spinthoutkevers worden ook wel parketkevers of houtboorders genoemd en het zijn de diertjes die u echt niet in uw woning wilt hebben. Zij tasten namelijk het hout aan. Dat doen de kevers niet zelf, maar de larven wel die zich technisch gezien voeden met uw woning of bedrijfspand. Zeker in oudere panden kunnen deze insecten veel schade aanrichten, omdat de kernconstructie vaak volledig van hout gemaakt is en dit is één grote berg voedsel voor de larven van de spinthoutkever.

Hoe herkent u schade door spinthoutkevers?

De kans bestaat dat u een roodbruine kever tegengekomen bent in uw woning. Of een van de larven. In de meeste gevallen ziet u ze echter niet, maar ziet u wel kleine openingen in het hout. Ook zien onze klanten vaak boormeel op de vloer liggen, of op de balken zelf. Is dit vers? Dan zijn de larven actief met het aantasten van het hout in uw woning en is het hoog tijd om in te grijpen.

Hoe langer u wacht met ingrijpen, hoe groter de schade wordt. Één larve kan niet zoveel schade aanrichten; maar het is er nooit eentje die in uw huis bezig is. De tientallen tot honderden larven zijn samen een plaag in uw woning en moeten bestreden worden.

Het probleem met spinthoutkeverbestrijding

Vaak wordt de aanwezigheid van de spinthoutkever pas opgemerkt wanneer de openingen in het hout zichtbaar zijn. Op dat moment kunnen er al ontzettend veel larven in het hout aanwezig zijn. U kunt ervoor kiezen om al het aangetaste hout te verwijderen en het overige hout te behandelen, maar de vraag is of de spinthoutkever dan ook daadwerkelijk weg is. Deze kan zich namelijk in al het droge hout verstopt hebben om opnieuw larven te produceren die aan de slag gaan met de sloop van uw woning.

Daarom wordt aangeraden om professionele spinthoutkeverbestrijding in te schakelen. Bij VKP hebben we jarenlange ervaring met de bestrijding van deze kevers en kijken we graag naar de situatie in uw woning of bedrijfspand, om u daarna te voorzien van een vrijblijvende offerte op maat.

Ja, ik wil de expert inschakelen!

Wilt u dat de expert bij u langskomt voor spinthoutkeverbestrijding op maat en wilt u dat we direct kijken naar mogelijke aantasting? Bel ons dan. We zijn dag en nacht bereikbaar, zodat u ook met spoedgevallen bij ons terecht kunt. Wilt u liever mailen, stuurt u dan een bericht naar info@vkptotaalonderhoud.nl zodat we u zo snel mogelijk van antwoord en advies op maat kunnen voorzien rond de bestrijding van de spinthoutkever.

Schakel ons nu nog in voor Spinthoutkeverbestrijding; niet altijd makkelijk, wél belangrijk!

Heeft u een probleem, een plaag of moet er onderhoud verricht worden? Wacht dan niet te lang en schakel ons vandaag nog in, zodat de omvang beperkt kan blijven. 

Bij VKP bent u altijd in goede handen. Ons team staat voor u klaar!

Afspraak maken?

100% vrijblijvende, gratis offerte op maat! Geen voorrijkosten!

Afspraak maken