9,4

Rattenbestrijding Purmerend

Rattenbestrijding in Purmerend? Wij hebben voor u een aantal tips

Heeft u last van ratten in Purmerend? Schakelt u dan snel de hulp in van de experts van rattenbestrijding Purmerend, VKP Totaalonderhoud. Wilt u voorkomen dat u een rattenplaag krijgt? Dan deelt de expert van rattenbestrijding Den Haag graag een aantal tips met u.

De gouden tips van de expert van rattenbestrijding Purmerend

Wanneer ratten eenmaal een plaag zijn dan valt er vrij weinig aan te doen behalve hulp in te schakelen van rattenbestrijding Purmerend. Maar soms kan het wel helpen om onderstaande tips uit te voeren om te voorkomen dat u last krijgt van ratten:

  • Tip 1: maak gaten die groter zijn dan twee centimeter dicht, zo kan de rat er niet doorheen om zich te nestelen.
  • Tip 2: Verwissel regelmatig uw vuilniszak en laat geen etensresten rondslingeren. Ratten ruiken dit heel goed en zijn altijd op zoek naar voeding.
  • Tip 3: strooi kamille, munt of terpentine bij iedere ingang van uw huis. Ratten houden niet van deze geur. Grote kans dat ze op afstand blijven!
  • Tip 4: snoei uw tuin goed. Zorg dat er geen hogen struiken of bomen zijn waardoor de rat via een tak naar de bovenkant van uw woning kan klimmen.
  • Woont u op een boerderij? Maak de composthoop dicht! En liever ook geurvrij. Ratten leven onder andere in riolen en op de geur van de composthoop zijn ze dan ook gek.
  • Bent u een liefhebben van huisdieren? Neem een kat. Ratten houden niet van katten en katten wel van ratten!

Komen deze tips nu te laat voor u? Schakel dan alsnog de rattenbestrijding van Purmerend in.

Van één rat naar heel veel ratten

Een rattenplaag klinkt zo extreem, maar wanneer u weet hoe snel een rat zich kan voortplanten dan begrijpt u al snel hoe deze plaag ontstaat. Een rat krijgt per nest gemiddeld 7 tot 12 jongen. Bij goede voeding kan een rat na 6 weken weer een nieuw nest maken. De vrouwelijke jongen zijn gemiddeld na 5 weken geslachtsrijp en kunnen zich dus ook voort gaan planten. Zo komt een nest van ratten neer op ongeveer 2000 ratten per jaar. En dat is dan van één rattenpaar. Een plaag is dus zo gebeurt, eraf komen gaat iets minder snel. U kunt natuurlijk zelf verschillende vallen zetten, maar wanneer we het hebben over een echte plaag gaan deze vallen u niet helpen om van deze ongedierte af te komen. Schakel bij een plaag dan ook een professioneel team in voor rattenbestrijding Purmerend. Zo weet u zeker dat u snel maar vooral ook goed van uw rattenplaag afkomt.

Afspraak maken?

100% vrijblijvende, gratis offerte op maat! Geen voorrijkosten!

Afspraak maken