9,4

Boktor Alkmaar

Voorkom boktor in Alkmaar

Kent u de drooghoutboorder al? Dit beestje is ook wel bekend als huisboktor. Klinkt misschien onschuldig, maar schijn bedriegt. Dit beestje legt gemiddeld 200 eitjes waar vervolgens larven uitkomen. Deze larven eten zich een weg door uw hout net zolang tot ze volgroeid zijn en zich weer een weg naar buiten boren.

Dit proces kan wel tot tien jaar duren en kan ook voor heel veel schade aan uw huis of pand veroorzaken. Doordat de larven van een boktor echt dat de kern van het hout doordringen zorgen ze ervoor dat het hout niet meer zo stabiel is als dat de bedoeling is. Hierdoor kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. Voorkom dit en schakel op tijd hulp in om boktor in Alkmaar te bestrijden.

Hoe ziet een boktor in Alkmaar eruit?

Een huisboktor, de variant die schadelijk is voor uw huis, heeft een bruinzwarte kleur en is tussen de 10 tot 25 millimeter groot. U herkent de boktor aan de grijze vlekken op het dekschild. De boktor heeft twee kleine scharen aan de voorkant, 6 poten en twee lange voelsprieten.

Echter de boktor zelf is niet degene die de schade kan aanrichten. Dat is de larf van de boktor. De larf herkent u aan de crèmekleur. De larf wordt rond de 30 millimeter groot en heeft een geringd lichaam.

Herkent u bovenstaande boktor in Alkmaar? Schakel ons in, wij komen u helpen bij dit probleem.

Hoe herkent u een boktor in Alkmaar

Boktor is niet heel groot, en de larven van een boktor zitten altijd diep verstopt in het hout. Hoe herkent u dan toch op tijd de boktor?

  • Er zitten gaatjes in uw hout
  • Er komt een kloppend geluid uit uw hout
  • Er ligt een soort van zaagsel bij uw houten producten, muren of wanden

Bovenstaande zijn allemaal kenmerken van boktor in Alkmaar. Heeft u het idee dat één van bovenstaande punten, of allemaal op u van toepassing zijn? Neem dan contact met ons op.

Zelf boktor bestrijden

Heeft u het vermoeden dat u last heeft van boktor in Alkmaar? Wilt u dit zelf bestrijden? Wij raden dit af. Zoals eerder uitgelegd verspreidt boktor zich heel snel maar zit het ook erg diep in het hout. Iets waar u niet zomaar bij kan komen. Daarnaast heeft u ook niet de juiste materialen om boktor goed te kunnen bestrijden. U wilt tenslotte dat niet alleen de boktor in Alkmaar op de oppervlakte wordt bestreden maar ook de eitjes en larven die voor nog meer problemen kunnen zorgen.

Een professioneel team van ongediertebestrijding vindt u bij VKP Totaalonderhoud. Wij hebben al meer dan tien jaar ervaring in het bestrijden van boktor ook in Alkmaar! Neemt u contact met ons op? Dan komen wij binnen 24 uur bij u langs om het probleem aan te pakken.

Afspraak maken?

100% vrijblijvende, gratis offerte op maat! Geen voorrijkosten!

Afspraak maken