9,4

Wespennest in Purmerend bestrijden

Wespennest in Purmerend – geen probleem voor ons

Bent u het zat dat u niet lekker kunt genieten van uw tuin of dat de kinderen niet ongestoord buiten kunnen spelen? Kunt u niet genieten van een hapje en een drankje in uw eigen tuin door de hoeveelheid vervelende wespen? Waarschijnlijk heeft u dan een wespennest in Purmerend.

Los dit op door tijdig hulp in te schakelen. Wij helpen u graag van uw wespennest in Purmerend af.

Een wespennest in Purmerend, zo herkent u het

Heeft u last van irritant rond zoemende wespen in de tuin? Hangen ze rond de dakgoot of komen ze vanuit de grond? Misschien ziet u ze niet maar hoort u ze wel! Grote kans dat u ergens een wespennest heeft zitten. Schakel gelijk hulp in en wacht niet tot de overlast erger wordt van het wespennest in Purmerend.

Wanneer ontstaat een wespennest

Een wespennest in Purmerend wordt altijd rond het begin van de lente gebouwd door de koningin. Zodra zij een plekje heeft gevonden kan zij haar eitjes kwijt. Uit deze eitjes komen larven en die ontpoppen zich uiteindelijk tot wespen. Geen gewone wespen maar werksters. De werksters nemen de taak van het bouwen van het nest over zodat de koningin zich alleen nog om de eitjes hoeft te bekommeren. Uit deze eitjes komen darren, dit zijn de mannelijke wespen en vervolgens komen er ook nog vrouwelijke wespen uit de eitjes. Dit worden de toekomstige koninginnen. De werksters overleven vaak de winter niet, de koninginnen gaan op zoek naar een plek om te overwinteren en zorgen dat ze de volgende lente weer hun bevruchte eitjes ergens kwijt kunnen.

Een wespennest in Purmerend start dus rond het begin van de lente. Echter is dit nog niet het moment dat wij er last van hebben. Dat is vaak pas rond juli en augustus wanneer de werksters met heel veel zijn en op zoek gaan naar voedsel.

Hoe voorkom ik een wespennest in Purmerend?

Een wespennest voorkomen is lastig. Vaak worden de nesten gebouwd op plekken waar u niet heel vaak komt: onder de dakgoot, in een kier van de schuur en soms zelfs aan de binnenkant van de spouwmuur.

Die laatste is met name vervelend. In een spouwmuur zit vaak isolatiemateriaal. Wespen knagen die weg zodat ze ruimte kunnen maken voor hun nest. Een nest in de binnenkant van een spouwmuur ziet u alleen niet zo snel. De wespen ‘verdwijnen’ in een ruimte die vaak voor ons zo niet te zien is. Belangrijk is dan om te kijken naar de aanvliegroute van de wespen. Wanneer ze allemaal rond dezelfde plek ‘verdwijnen’ dan kunt u er bijna zeker van zijn dat u het wespennest heeft gevonden.

Het is dus lastig te voorkomen. U kunt wel letten op grote gaten en kieren en deze op tijd dichtmaken. Let op: maak deze gaten niet dicht als er al een wespennest in zit. De wespen knagen zich een weg naar buiten en kunnen dan erg agressief zijn.

Afspraak maken?

100% vrijblijvende, gratis offerte op maat! Geen voorrijkosten!

Afspraak maken