9,4

Wespennest in Haarlem bestrijden

Wespennest in Haarlem laten verwijderen

Wist u dat de koningin in het voorjaar begint met het maken van het wespennest in Haarlem? Wanneer zij vervolgens de eitjes heeft gelegd en deze uitkomen, zijn het larven. Deze larven ontpoppen zich tot wespen, ook wel werksters genaamd.

Deze werksters nemen de taak van het wespennest bouwen over zodat de koningin enkel nog bezig hoeft te zijn met de eitjes. Ze legt vervolgens nog meer eitjes waar darren uitkomen, dit zijn de mannelijke wespen. En daarna volgen er nog meer vrouwelijke wespen. Deze zijn wel vruchtbaar in tegenstelling tot de werksters, en deze vrouwelijke wespen worden de toekomstige koninginnen.

In Haarlem een wespennest? Schakel deskundige hulp in!

De werksters zijn rond de zomerperiode klaar met het bouwen aan het nest en gaan er vervolgens op uit om eten te zoeken. Dat is het moment dat u lekker geniet van een zomerse dag in uw tuin en continu wordt lastiggevallen door wespen die irritant dichtbij komen en op tafel plaats nemen op borden en glazen. Wanneer u hier regelmatig last van heeft, dan is de kans groot dat er in de directe omgeving een wespennest is. Tijd dus om hulp in te schakelen om een wespennest in Haarlem te verwijderen.

Hoe herkent u een wespennest?

Een wespennest is soms lastig te ontdekken. In het begin tenminste. Wespen weten namelijk gebruik te maken van hele kleine gaatjes en zijn in het begin nog helemaal niet actief. En wanneer u het opmerkt, zijn ze al met veel meer en is het een echt actief nest.

Wespen maken hun nesten vaak in ruimtes waar genoeg plek is en waar ze niet gestoord kunnen worden. De wespen maken het nest vaak van hout. Ze knagen stukjes hout en kauwen er vervolgens net zo lang op tot ze een nest kunnen bouwen. Een wespennest kan tot wel 40 centimeter groot worden en heeft binnenwanden van wel 2 centimeter dik.

Een wespennest is een kundig gemaakt nest maar niet eentje waar u op zit te wachten. Heeft u een wespennest in Haarlem en wilt u hier graag vanaf? Schakel dan onze hulp in! Binnen 24 uur komen we langs om te kijken waar het wespennest zit. Belt u voor 12 uur in de middag of heeft het spoed? Dan komen we dezelfde dag nog bij u langs.

Zeker weten of u een wespennest in Haarlem heeft?

Wilt u voordat u contact met ons opneemt zeker zijn dat u een wespennest in Haarlem heeft? Hier een aantal tips, maar ook do’s and don’ts.

  • Heeft u erg veel last van wespen wanneer u in de tuin zit? Grote kans dat er een nest zit!
  • Volg met uw ogen de wespen. Vliegen ze continu terug naar één plek, dan zit daar waarschijnlijk het wespennest.
  • Ga nooit onbeschermd op zoek naar de plek van het wespennest.
  • Maak het gat nooit dicht. Als de wespen een uitweg vinden zijn ze boos en agressief.
  • Heeft u de plek gevonden? Schakel ons in. Ook als u liever niet zelf zoekt, kunt u ons inschakelen.

24/7 bereikbaar voor calamiteiten

Informatie, gratis offerte en advies

Afspraak maken?

100% vrijblijvende, gratis offerte op maat! Geen voorrijkosten!

Afspraak maken