Rattenbestrijding Zaanstad

9,4

Rattenbestrijding Zaanstad

Ratten kunnen veel gevaren met zich meebrengen. Van het verspreiden van ziektes tot aan het beschadigen van woningen en panden. Wilt u meer informatie over de meest voorkomende ratten, welke preventieve maatregelen u zelf kunt treffen en wanneer het tijd is om een professional in te schakelen? Dan bent u bij de experts van rattenbestrijding Zaanstad aan het juiste adres.

Doeltreffende aanpak tegen ratten met rattenbestrijding Zaanstad

Het kan goed mogelijk zijn dat u overlast heeft van bruine of zwarte ratten. Dit zijn namelijk de rattensoorten die u het meest voor komen in Nederland. De bruine rat is ongeveer 40 cm lang en heeft een korte staart. Daarnaast heeft de bruine rat kleine oren en een vol lichaam met een gewicht tussen de 350 en 500 gram. De zwarte rat daarentegen is wat korter en zijn lengte ligt tussen de 16 cm en 24 cm lang. De zwarte rat heeft grotere oren en een slanker lichaam dan de bruine rat met een gewicht van 150 tot 250 gram.  Bent u inwoner van Zaanstad? Dan is het belangrijk dat u alert bent op de aanwezigheid van ratten, omdat ze zich in een rap tempo kunnen vermenigvuldigen. Ratten kunnen namelijk tot wel 2000 jongen per jaar krijgen! Heeft u al een vermoeden van een rattenprobleem? Neem dan zo spoedig mogelijk contact op met rattenbestrijding Zaanstad.

Preventieve maatregelen tegen ratten

Woont u in Zaanstad? Dan kunt u met behulp van een aantal tips van rattenbestrijding Zaanstad zelf maatregelen nemen om ratten te voorkomen:

  • Ratten houden van voedsel. Zorg ervoor dat voedsel wordt bewaard in potten van metaal of glas en spoel geen voedsel door het toilet.
  • Zorg ervoor dat afval wordt weggegooid in containers die goed dicht zijn.
  • Zorg voor een zo goed mogelijke hygiëne in uw huis en tuin. Als alles netjes is opgeruimd, hebben ratten minder kans om zich te schuilen of te nestelen in en nabij uw huis.
  • Ratten kunnen tussen hele kleine openingen, spleten, gaten en kieren naar binnen komen. Zo klein als 2 cm. Zorg ervoor dat deze opgevuld, gedicht of afgesloten worden.
  • Zorg ervoor dat uw riool goed onderhouden is. Ratten kunnen namelijk via het riool naar binnenkomen.

Rattenplaag

Het is in veel gevallen lastig om een rattenprobleem zelf aan te pakken, ondanks de getroffen maatregelen. Helemaal wanneer er sprake is van een rattenplaag. Een rattenplaag kunt u herkennen aan de uitwerpselen (keutels), nesten, holen, krassende geluiden, pootafdrukken en knaagschade aan spullen in uw huis. Wanneer u dit aantreft in uw huis, dan adviseren wij u om rattenbestrijding Zaanstad te raadplegen

Afspraak maken?

100% vrijblijvende, gratis offerte op maat! Geen voorrijkosten!

Afspraak maken