9,4

Rattenbestrijding Amersfoort

Rattenbestrijding in Amersfoort nodig? Bel ons

Weet u welke ratten we voornamelijk in Nederland hebben? Wat voor invloed het kan hebben op uw gezondheid en hoe het komt dat ratten zo snel een echte plaag worden? Dit en nog meer legt het VKP team van rattenbestrijding Amersfoort graag aan u uit.

Ratten in Amersfoort bestrijdt u met dé rattenbestrijding in Amersfoort

Er zijn twee soorten ratten die het meeste voorkomen in Nederland. Dit zijn de:

  • Bruine rat
  • Zwarte rat

De bruine rat verstopt zichzelf vaak graag aan de kant bij sloten, kruipruimtes, kelders en andere donkere ruimtes. Terwijl de zwarte rat echt een klimmer is. Deze vindt u dan ook vaker bij schepen, pakhuizen en in hoge gebouwen. Beide hebben ze één ding gemeen. Zodra de winter in Nederland eraan staat te komen, kiezen zij ervoor om meer richting de kant van de mensen te trekken. Huizen dus. Het is hier warmer en vooral vaak ook lekker vochtig. Daarnaast is er genoeg om de buiken te vullen en zich vervolgens voort te kunnen planten. Voorkom dit en schakel op tijd de hulp in van rattenbestrijding Amersfoort.

De voortplanting van ratten

Ratten planten zich graag voort. Ze doen dit snel en daardoor is een echte rattenplaag in Amersfoort er sneller dan u misschien denkt. De bruine rat is rond de drie weken zwanger, werpt vervolgens 7 tot 12 jongen per keer. Iedere vier tot zes weken kunnen ze een nieuw nestje krijgen en jonge vrouwelijke ratten zijn vanaf ongeveer vijf weken geslachtsrijp. Ook deze gaan vervolgens nestjes krijgen waardoor een rattenplaag echt heel snel kan gebeuren. Een vrouwtjes rat kan ongeveer 2000 jongen krijgen per jaar. Een rat wordt gemiddeld drie jaar oud, rekent u maar uit hoeveel ratten er dus in en om uw huis kunnen komen wanneer ratten in Amersfoort uw huis bezoeken. Schakel rattenbestrijding Amersfoort in om u van dit probleem af te helpen.

Hoe herkent u een rattenplaag

Een rattenplaag herkennen is lastig. Ratten leven namelijk graag in het donker en zullen zich overdag niet snel aan u laten zien. Ratten knagen graag, met hun scherpe tandjes maken zij een prima weg door uw huis. Dit is dan misschien iets waar u het aan kan herkennen: knaagschade. Waar u ratten in Amersfoort ook aan kunt herkennen is het geluid. Wanneer ze met veel zijn kan het zijn dat u het getik van de pootjes hoort wanneer het stil is in huis. Wanneer bovenstaande overeenkomt met wat u heeft opgemerkt dan raden wij u aan om rattenbestrijding Amersfoort in te schakelen. Zo kunt u ervoor zorgen dat de rattenplaag niet nog groter wordt!

Afspraak maken?

100% vrijblijvende, gratis offerte op maat! Geen voorrijkosten!

Afspraak maken