9,4

Rattenbestrijding Alkmaar

De professionele rattenbestrijding van Alkmaar vertelt!

Veel mensen weten niet veel over ratten in Alkmaar, behalve dat we het vaak vieze dieren vinden en we ze liever niet in huis hebben. Maar weet u ook waar ratten vandaan komen, hoe ze leven, hoe vaak ze zich voortplanten en wat het risico voor uw gezondheid is? VKP, professionals in rattenbestrijding in Alkmaar, legt het u graag uit.

Ratten in Alkmaar of waar dan ook, moet u tijdig bestrijden!

  • Onze eerst tip: ruim alles op in en om het huis. Plekken waar u graag stapelt (dozen, kratten, etc.) zijn een goede broedplek voor ratten in Alkmaar. Voorkom dat ze makkelijk een plekje kunnen vinden en ruim dus goed op.
  • Onze tweede tip: etensresten altijd opruimen en vuilniszakken op tijd weggooien. Liever een vuilniszak wat sneller weggooien ondanks dat deze nog niet helemaal vol zit, dan dat ratten een nieuwe plek hebben gevonden om hun buikjes te kunnen vullen.
  • Onze derde tip: houdt u van katten? Dan is het slim om deze in huis te nemen. Naast dat katten gezellig zijn als huisdier helpt het ook heel goed om ratten op afstand te houden. Is een kat niet mogelijk? Controleer dan regelmatig kruipruimtes, kelders, schuren, opberghokken en stallen op ratten.

Heeft u een vermoeden dat u toch een rattenplaag heeft? Belt u dan met de VKP, dé expert rattenbestrijding Alkmaar.

Hoe ontstaan ratten?

De ratten in bijvoorbeeld Alkmaar verstoppen zich rond sloten, stallen, opbergplekken. Wanneer het buiten kouder wordt, trekken de ratten richting de mensen; dus naar hun huizen en leefruimtes. De rat maakt hier een nestje om zich vervolgens te kunnen voortplanten en voorzien te zijn van genoeg eten. Ratten hebben hele scherpe korte tanden. Om deze scherp en kort te houden, moeten zij knagen. En dit doen ze graag in uw huis. Ze knagen zich een weg door alles heen om uiteindelijk te bereiken wat ze willen. Ratten planten zich extreem snel voort. Bruine ratten krijgen 7 tot 12 jongen per keer en met genoeg voedsel in de buurt krijgen ze iedere 4 à 6 weken een nieuw nestje. De vrouwtjes tussen de jongen zijn binnen 5 weken geslachtsrijp en kunnen dan dus ook meedoen aan het voortplanten. Vaak zien we dat terwijl de vrouwtjesrat haar jongen nog voedt, ze inmiddels alweer zwanger is van de volgende lichting.

Wanneer u bovenstaande bij elkaar optelt dan komen we uit op ongeveer 2000 ratten per nest per jaar. Een rat leeft gemiddeld 3 jaar. Moet u nagaan als deze ratten in uw huis zitten! Bel daarom op tijd onze rattenbestrijding in Alkmaar om de rattenplaag tegen te gaan!

Het verschil tussen de zwarte en de bruine rat

De bruine rat is groter dan de zwarte. De zwarte rat bevindt zich liever in hogere gebouwen. De zwarte en de bruine rat in Alkmaar gaan ook niet samen, u zult ze dus nooit tegelijk aan treffen. Beide ratten zijn wel een zeer groot risico voor uw gezondheid. Het is daarom erg belangrijk dat u op tijd een expert in rattenbestrijding in Alkmaar belt om uw probleem tijdig op te lossen.

Afspraak maken?

100% vrijblijvende, gratis offerte op maat! Geen voorrijkosten!

Afspraak maken