9,4

Muizenbestrijding Leiden

Muizenbestrijding Leiden: snel en effectief

Woont u in Leiden en heeft u een muizenplaag of sporen van muizen ontdekt? Dan is het tijd om in actie te komen! Wanneer uw kantoor gevestigd is in Leiden of de omgeving van Leiden is het raadzaam op contact op te nemen met de muizenbestrijding Leiden.

Muizen bestrijden Leiden, voorkom grote ongemakken!

Muizen brengen veel problemen met zich mee. Naast dat ze de hygiëne in gevaar brengen, zorgen ze ook nog voor grote ongemakken en soms zelfs gevaarlijke situaties. Voorkom dit en schakel tijdig de muizenbestrijding Leiden in.

De ongemakken van een muizenplaag

Ziek worden van een muizenplaag is geen fabeltje. Muizen dragen namelijk veel bacteriën met zich mee waardoor dit schadelijk kan zijn voor uw gezondheid. Vooral op de buik van de muis, het gedeelte waarmee ze over oppervlakten heen slepen, bevat schadelijk vuil. Denk hierbij aan bacteriën, vet en urinesporen. Doordat muizen heel snel zijn, verspreiden deze risico’s zich ook sneller dan u denkt.

Daarnaast zorgen muizen ook voor praktische problemen. Ze hebben namelijk hele scherpe tanden waarmee ze graag knagen aan alles wat ze op hun pad tegenkomen. Voornamelijk harde objecten hebben de voorkeur. Hierdoor kunnen ze makkelijk nieuwe ingangen maken in afgesloten ruimtes. Muizen knagen zodat hun tanden scherp en kort blijven. U zult dit snel terug zien aan kapotte spullen.

Naast dat muizen heel snel zijn en goed kunnen knagen, kunnen ze voor hun formaat ook aardig hoog springen, namelijk tot wel 90 centimeter. Voeg dit toe aan hun snelheid en dan begrijpt u wellicht waardoor ze zo gemakkelijk van de ene naar de ander plek kunnen komen.

Een ander groot gevaar met een muizenplaag is de kans op brand. Naast harde objecten, kiezen muizen vaak voor draden en snoeren om aan te knagen met het gevolg dat er brand kan ontstaan. Zorg ervoor dat u dit voor bent en schakel daarom op tijd de muizenbestrijding Leiden in!

Van één muis naar een muizenplaag

Muizen zijn dus vlug, knagen graag en verspreiden bacteriën en ziektes. Maar hoe ontstaat een muizenplaag nu eigenlijk? Een aantal feiten op een rij van onze muizenbestrijding in Leiden:

  • Muizen paren veel
  • In één jaar kan een muis tot wel tien nesten krijgen
  • Een gemiddeld nest bestaat uit 6 tot 8 jongen

Dat verklaart gelijk waarom een muizenplaag zeer snel kan ontstaan.

De muizenbestrijders Leiden zien uw probleem eerder!

Heeft u na het lezen van bovenstaande informatie een vermoeden dat u misschien last heeft van muizen? Voor een leek is het lastig een muizenplaag te herkennen omdat muizen zich, vooral overdag, bijna nooit laten zien. Bij een klein vermoeden is het al slim om contact op te nemen met de muizenbestrijders Leiden. Zij hebben ervaring met dit probleem en kunnen u gelijk vertellen of uw vermoedens kloppen. Hoe eerder u erbij bent, hoe sneller u van het probleem af bent.

Afspraak maken?

100% vrijblijvende, gratis offerte op maat! Geen voorrijkosten!

Afspraak maken