9,4

Materiaalaantasters bestrijden

Materiaalaantasters bestrijden

Wilt u materiaalaantasters bestrijden in uw bedrijf? Wij bestrijden ongedierte snel en effectief!

Overlast materiaalaantasters

Heeft u het idee dat uw materialen en voorwerpen van textiel of leer worden aangetast? Dan heeft u grote kans dat u last heeft van de zogenaamde materiaalaantasters. Dat zijn kevers en motten die zich voeden met het natuurlijke eiwit ‘keratine’. Keratine zit in materialen die gemaakt zijn van producten van dieren zoals veren, leer, haren, zijde en wol.

Schade door materiaalaantasters

Als u materiaalaantasters niet bestrijdt kunnen ze enorme schade aanrichten aan uw producten of verpakkingen. Verkoopt u producten van zijde, wol of leer zoals kleding, tapijten en meubels of slaat u deze materialen op? Dan loopt u extra risico op besmetting. Het is dan van belang uw voorraad regelmatig te laten controleren op materiaalaantasters. Dat voorkomt grote schade.

De gevolgen van materiaalaantasters

Materiaalaantasters beschadigen en besmetten uw voorraad. Vaak is het al te laat als u eenmaal tekenen ziet van schade. Door de schade van materiaalaantasters zult u uw producten of materialen moeten vernietigen en vaak weer nieuwe moeten aanschaffen. Dat kan grote financiële gevolgen hebben.

Natuurlijk is een plaag van materiaalaantasters ook nadelig voor uw reputatie. Vaak heeft ongedierte verlies van zakenrelaties, klanten en inkomsten tot gevolg.

Bestrijding materiaalaantasters

VKP Totaalonderhoud heeft meer dan tien jaar ervaring met het bestrijden van ongedierte bij bedrijven. Wij kunnen materiaalaantasters snel opsporen en effectief behandelen. Uiteraard verwijderen we de bron en voorkomen we dat uw gebouw, onderdelen daarvan of uw producten worden aangetast door nieuwe plagen. Dat doen we door regelmatig inspecties uit te voeren.

Hoe herkent u materiaalaantasters?

Materiaalaantasters zijn vaak motten en kevers. Niet de volwassen dieren, maar de larven veroorzaken schade. De uitwerpselen van de larven (ter grootte van een korrel zout) en hun bruine huidjes die zijn afgevallen na vervelling verraden hun aanwezigheid.

Waar vindt u materiaalaantasters

Materiaalaantasters zijn erg klein en houden van donkere en rustige ruimtes, ergens achter of onder. Daar leggen ze eitjes die bijna niet te zien zijn door iemand die niet weet waar hij naar zoekt. Met name in ruimtes die met rust gelaten worden kunnen ze goed gedijen. Zo kan een besmetting al jaren lang aan de gang zijn en is de schade aanzienlijk bij ontdekking.

Als u eenmaal weet waar u (naar) moet zoeken is het eenvoudiger materiaalaantasters te ontdekken. U vindt ze in de buurt van ramen en op delen van tapijten waar niet op gelopen wordt. Ook als u met materialen gaat schuiven en iets weg ziet vliegen weet u dat u ongedierte heeft.

Om een uitgebreide besmetting te voorkomen is het van belang regelmatig uw voorraden of materialen te laten inspecteren. Zo voorkomt u grote financiële gevolgen.

Professionele bestrijding van materiaalaantasters in Noord Holland

Heeft u overlast van materiaalaantasters? Laat ze direct vakkundig bestrijden en voorkom verspreiding met alle gevolgen van dien.

Wij bestrijden dagelijks met succes materiaalaantasters voor diverse bedrijven in Noord-Holland. Is uw bedrijf gevestigd in (de omgeving van) Amsterdam, Alkmaar, Haarlem, Purmerend of Zaanstad? Dan helpen wij u direct. Binnen 24 uur en zonder voorrijkosten.

Materiaalaantasters voorkomen

Door regelmatig te inspecteren voorkomen wij nieuwe infecties en plagen van materiaalaantasters. Daarmee voorkomen we ook bestrijding door giftige bestrijdingsmiddelen. Dat is tenslotte wel het laatste wat u wilt, zeker in de voedingsmiddelenindustrie.

Wilt u zekerheid voor alles? Wij inspecteren uw gebouw en voorraad graag!

Afspraak maken?

100% vrijblijvende, gratis offerte op maat! Geen voorrijkosten!

Afspraak maken