Houtworm in Haarlem bestrijden

9,4

Houtworm in Haarlem bestrijden

Houtworm in Haarlem: ga de strijd aan

Heeft u last van kleine beestjes die uw hout opeten? Grote kans dat u last heeft van houtworm in Haarlem. Houtworm is naast dat het heel vervelend is, ook nog eens gevaarlijk voor de stabiliteit van uw huis of kantoorpand. Wanneer de houtworm zichzelf een weg door het hout eet, worden vloeren en balken minder stabiel. Er ontstaan zogeheten tunnels in het hout; dit zijn de wegen die de houtworm in het hout aflegt. Door die tunnels wordt het hout instabiel. Wanneer dit wordt gebruikt voor de fundering van uw huis dan kan dit dus erg gevaarlijk zijn.

De manier waarop houtworm in Haarlem leeft

De houtworm in Haarlem legt haar eitje op het hout; vaak is dit het hout waar zij zelf ook ooit als eitje is neergelegd. Wanneer de eitjes uitkomen, komen hier larven uit. Deze larven boren zich een weg door het hout heen. Larven eten namelijk hout om te kunnen groeien. De houtlarven kiezen ervoor om lange gangen te maken door het zachte gedeelte van het hout. Een houtwormlarf kan daar wel tien jaar blijven zitten. Wanneer de larf zich ontpopt tot een volwassen houtworm, dan komt hij weer naar boven. Dit is vaak te zien aan de ‘uitvlieg’ gaatjes in het hout. De volwassen houtworm boort zichzelf een weg naar boven en naar buiten.

Hoe krijgt u last van houtworm in Haarlem

Wanneer u veel gaatjes ziet van enkele millimeters breed dan is de kans groot dat u houtworm heeft. Hoe herkent u of u houtworm heeft? Onze houtworm specialist legt het u graag uit:

  • U heeft allemaal kleine ronde gaatjes in het hout
  • U vindt boormeel onder deze gaatjes
  • U vindt eitjes op het hout van de volwassen houtworm

Wanneer u één van bovenstaande zaken aantreft, dan is het verstandig om hulp in te schakelen om de houtworm Haarlem te bestrijden.

Houtworm Haarlem bestrijden doet u zo!

Uiteraard kunt u altijd proberen om het zelf te doen, maar waarom moeilijk doen als u het door een team van echte experts kunt laten aanpakken? Bij VKP Totaalonderhoud hebben wij al jarenlange ervaring in het bestrijden van onder andere houtworm. Wij weten waar we op moeten letten en vooral ook wat de meest effectieve manier van bestrijden is.

Daarnaast weten we dat wanneer er houtworm in Haarlem wordt aangetroffen het belangrijk is dat er ook een nacontrole volgt. Niet alleen voor de houtworm maar ook op houtrot. Houtrot is een vervelend gevolg van wat houtwormen kunnen veroorzaken.

Wanneer u ons belt voor een afspraak komen we binnen 24 uur langs om te kijken of u ook daadwerkelijk houtworm heeft. Belt u voor 12 uur in de middag of heeft het spoed? Dan komen wij uiteraard dezelfde dag nog bij u langs om de houtworm in Haarlem aan te pakken.

24/7 bereikbaar voor calamiteiten

Informatie, gratis offerte en advies

Afspraak maken?

100% vrijblijvende, gratis offerte op maat! Geen voorrijkosten!

Afspraak maken