9,4

Houtworm in Den Haag bestrijden

Houtworm in Den Haag professioneel aan laten pakken

Heeft u last van houtworm in Den Haag? Ziet u kleine ronde gaatjes in het hout? Grote kans dat u inderdaad last heeft van houtworm. Het is belangrijk dat u niet langer wacht, maar direct een specialist inschakelt om de houtworm in Den Haag te bestrijden!

Houtworm in Den Haag, bescherm uw meubels en vloeren

Houtworm in Den Haag houdt van onbewerkt hout. Wanneer u graag houtworm wilt voorkomen, is het aan te raden om de volgende zaken te doen:

  • Bewerk het hout met verf, beits of lak
  • Behandel hout vooraf, achteraf is de schade er al
  • U kunt hout preventief behandelen tegen houtworm, de houtwormlarven kiezen hoogstwaarschijnlijk dan een andere plek uit

Wanneer bovenstaande tips al te laat zijn voor u en u toch houtworm in Den Haag heeft, schakelt u dan VKP Totaalonderhoud in. Wij hebben al meer dan tien jaar ervaring in het bestrijden van houtworm.

De schade van houtworm in Den Haag

De gevolgen van houtworm konden wel eens groter zijn dan u in eerste instantie dacht. Denk maar een aan de houten balken in huis, muren, plafonds en de vloer. Wanneer dit aangetast wordt door houtworm is de kans op schade enorm. Balken kunnen instabiel raken waardoor er zelfs kans is op instortingsgevaar van uw huis of kantoor.

Ook wanneer de houtworm is bestreden is er nog kans op houtrot. Dit is een gevolg van wat de houtwormen in Den Haag hebben aangericht. Bij VKP Totaalonderhoud weten we dat er een risico is op houtrot en daarom zullen we altijd een extra check achteraf uitvoeren om er zeker van te zijn dat u daar geen last van heeft.

Kunt u houtworm zelf bestrijden?

De kans dat u dit zelf kunt is kleiner. Vaak zit houtworm in grote oppervlakte waarbij het niet even gemakkelijk is om dit aan te pakken. Wanneer de houtworm Den Haag in een kleiner oppervlak zit, dan kunt u het zelf proberen. Onze houtwormspecialist geeft u graag enkele tips:

  • Leg het voorwerp waar de houtworm inzit minimaal twee weken in de vriezer
  • U kunt er ook voor kiezen om het voorwerp bij een temperatuur van 70 graden te verwarmen in de oven. Let er wel op dat niet alle materialen hier bestand tegen zijn

Op beide manieren is het mogelijk om van uw houtworm af te komen. Echter is het wel zo dat dit alleen mogelijk is wanneer het een klein object betreft. Wanneer het om grote objecten gaat, is het dan ook verstandig om professionele hulp in te schakelen

Het voorkomen van houtworm in Den Haag

Houtworm komt vaak voor in onbewerkt hout. Hoe mooi of praktisch u dit ook vindt, het handigste is toch om het hout te bewerken om er op die manier voor te zorgen dat de kans op houtworm kleiner is.

Afspraak maken?

100% vrijblijvende, gratis offerte op maat! Geen voorrijkosten!

Afspraak maken