9,4

Houtworm in Almere bestrijden

Houtworm in Almere, tijd voor actie

Heeft u last van het Doodskloppertje of de Bonte Knaagkever? Dan heeft u last van houtworm in Almere. Het Doodskloppertje en de Bonte Knaagkever zijn beter bekend als de Grote Houtwormkever en de Gewone Houtwormkevers. Dit zijn verzamelnamen voor de kevers waarvan de larven droog hout aanvreten.

Heeft u last van houtworm in Almere? Tijd om er iets aan te doen!

Houtwormen in Almere

Houtworm is een verzamelnaam voor diverse soorten kevers die in hout boren. Houtworm zijn eigenlijk de larven van de volwassen houtwormkevers. Volwassen houtwormkevers leven niet in het hout, enkel de larven doen dit.

Houtworm is een vervelende en langdurige plaag waarbij uw eigendommen ook nog eens veel schade op kunnen lopen. Het is dan ook verstandig dat u direct contact opneemt met ons wanneer u houtworm in Almere vermoedt.

Hoe leven houtwormen?

Houtwormen planten zich graag voort. De volwassen houtwormkever legt haar eitje op het hout. Vaak zien we dat dit op hetzelfde hout is als waar de houtwormkever zelf geboren is. Wanneer de eitjes uitkomen, boren de larven zich gelijk een weg in het hout. Om te kunnen groeien eten larven hout, ze boren daarom lange gangen in het zachte gedeelte van het hout.

Houtwormlarven kunnen tot wel tien jaar in het hout blijven zitten, tot zij zich ontpoppen tot volwassen houtwormkevers. Wanneer de houtwormkevers volwassen zijn en uit het hout tevoorschijn komen, dan boren ze een soort gaatje omhoog. Nu zij volwassen zijn, kunnen zij paren en zich opnieuw voortplanten. Een houtwormplaag gaat dan ook heel snel.

Hoe herkent u houtworm?

Heeft u kleine ronde gaatjes in het hout? Grote kans dat u last heeft van houtworm in Almere. Die kleine gaatjes zijn de zogenoemde uitvlieggaatjes. Hierdoor komen de volwassen houtwormkevers door naar buiten wanneer zij zich hebben ontpopt van larf naar volwassen houtworm. Ziet u onder deze gaatjes een soort van poeder? Dit noemen we boormeel en als u dit ziet dan is het belangrijk dat u hulp inschakelt. De kans is namelijk erg groot dat u houtworm in Almere heeft. Voordat deze houtworm nog meer schade aan kan richten is het belangrijk dat er stappen worden ondernomen.

Schade door houtworm

Houtworm in Almere kan meer schade aanrichten dan u denkt. Zo kan er schade ontstaan aan houten draagconstructies die kunnen verzwakken door houtworm. Ook kunnen de houtenbalken in uw huis zwaar worden aangetast door de houtworm in Almere. Doordat de houtworm een weg boort door het hout heen en de houtworm nooit alleen is, krijgt u allemaal ‘gangpaden’ door uw hout heen wat uw huis of pand enorme schade aan kan doen.

Voorkom gevaarlijke schade door houtworm in Almere en neem contact op met VKP Totaalonderhoud. Wij hebben meer dan tien jaar ervaring in het oplossen van dit soort problemen.

Afspraak maken?

100% vrijblijvende, gratis offerte op maat! Geen voorrijkosten!

Afspraak maken