9,4

Houtworm in Alkmaar bestrijden

Houtworm in Alkmaar: VKP helpt

Heeft u last van vervelende beestjes die de binnenkant van uw huis langzaam opeten? Wij noemen deze gevaarlijke ongedierte houtworm, en het is belangrijk dat u stappen onderneemt om ze uit uw huis te krijgen. Geef houtworm in Alkmaar niet de kans en bel ons nu op voor een afspraak om het te bestrijden.

Houtworm in Alkmaar, nare beestjes!

Het klinkt u wellicht nog schattig in de oren, maar houtworm is verre van schattig. Het eet namelijk langzaamaan uw huis van binnen op zonder dat u het doorheeft. In eerste instantie valt de houtworm in Alkmaar niet zo op. Houtwormen kunnen namelijk wel tot tien jaar verstopt blijven in het hout tot ze als volwassen houtwormen naar buiten komen. Het leed is dan eigenlijk al geschied. Tien jaar lang hebben de larven van een houtworm Alkmaar in uw hout gezeten. Langzaamaan hebben zij zich vol gegeten en nu zij volwassen zijn, zijn ze van plan om nog meer larven te maken zodat ze nog meer schade aan uw huis kunnen aanrichten.

Ondanks dat er vaak al veel schade is bij het ontdekken van houtworm in Alkmaar, is het nooit te laat om hulp in te schakelen. Het is belangrijk dat er gekeken wordt naar hoeveel er al in aangetast en wat de verdere gevolgen zijn. Daarnaast moet de houtworm die nog aanwezig is bestreden worden.

Hoe ziet houtworm in Alkmaar eruit?

Er zijn twee soorten houtwormen die het meeste voorkomen:

  • De Gewone Houtwormkever: donkerbruin van kleur en tussen de 3 en 4 millimeter
  • De Grote Houtwormkever: een harig donkerbruin dekschild met gele vlekken en tussen de 6 tot 8 millimeter.

De larven van beide worden zijn crème van kleur, echter de larf van een Gewone Houtwormkever wordt rond de 6 millimeter lang. De larf van een Grote Houtwormkever wordt ongeveer 11 millimeter lang.

Vaak ziet u de houtwormen niet omdat ze in het hout zelf zitten. Soms wanneer u goed het hout inspecteert, kunt u een eitje aantreffen of zelfs een larf. Houtwormen leggen eitjes op plekken waar ze zelf ook vaak zijn geboren. Ze vertrekken dus niet heel snel naar een anderen plek.

Omdat houtwormen in Alkmaar niet uit zichzelf vertrekken, is het verstandig om hulp in te schakelen.

Hulp van een specialist bij het bestrijden van houtworm in Alkmaar

Waarom zelf nog langer moeite doen met de kans op nog meer schade? Laat een professioneel team u helpen om van deze vervelende houtwormen in Alkmaar af te komen. VKP Totaalonderhoud heeft meer dan tien jaar ervaring in het bestrijden van ongedierte en dus ook in houtworm.

Ons team staat 24 uur per dag en 7 dagen per week voor u klaar om u van de houtworm of andere ongedierte af te helpen.

Afspraak maken?

100% vrijblijvende, gratis offerte op maat! Geen voorrijkosten!

Afspraak maken