Ma/Vr 09:00 t/m 17:00

Boktor Hoofddorp

Last van boktor in Hoofddorp?

Helaas komt boktor in Nederland veel voor. De boktor zelf is helemaal niet schadelijk, maar waarom wordt er dan altijd zo gewaarschuwd voor de boktor? Onze boktor specialisten leggen u het graag uit.

Boktor in Hoofddorp, waarom is dit beestje schadelijk?

Zoals we al eerder aangaven is de boktor in Hoofddorp zelf niet schadelijk maar zijn het vooral de larven van de boktor die het probleem zijn. Deze larven zorgen voor de enorme schade aan het hout in of rondom uw huis. Het is dan ook belangrijk om hier alert op te zijn en op tijd hulp in te schakelen door een professioneel bedrijf.

Wat te doen wanneer u last heeft van boktor?

Wanneer de larven van de boktor het hout hebben aangetast dan is alleen het aangetaste hout verwijderen niet voldoende om van de larven van de boktor af te komen. De larven nestelen zich namelijk heel diep in het hout en vreten zichzelf steeds dieper. Wat u dus ziet als aangetast is enkel de oppervlakte terwijl het al veel verder kan zijn dan u in eerste instantie kunt zien.

Wanneer u een huis koopt is het slim om het huis grondig te laten inspecteren voordat u uw handtekening zet onder de koopakte. Boktor is namelijk een agressief ongedierte en wanneer dit in uw nieuw gekochte huis zit, kunnen de kosten enorm oplopen. Heeft u een nieuw huis op het oog? Schakel dan de hulp van een professioneel in die voor u kan onderzoeken of het huis in Hoofddorp boktor vrij is.

Ook een handige tip: voorzie uw hout van een laagje lak, beits of verf. Boktor houdt namelijk alleen van nieuw onbehandeld hout. Wanneer u het hout behandeld met bovengenoemde producten, dan is de kans groot dat u de boktor in Hoofddorp tegen gaat.

Heeft u toch het idee dat u boktor in huis heeft? Wacht dan vooral niet te lang en schakel ons in. Hoe eerder wij langs komen hoe beter, zo kunnen we de schade nog beperken!

Tien jaar langs niets gemerkt

Wanneer u last heeft van boktor in Hoofddorp dan kan het zomaar zijn dat dit ongedierte er al meer dan tien jaar zit. De boktor legt een eitje op het hout, vaak op de plek waar zij zelf ook geboren is. Wanneer dit eitje uitkomt, duikt de larf direct in het hout. Om zichzelf te voeden eet de larf hout en baant hij zich een weg steeds dieper in het hout. Is de larf voldaan en uitgegroeid tot een volwassen boktor? Dan boort het zich een weg naar boven om vervolgens ook eitjes te leggen zodat de cyclus opnieuw kan beginnen.

Boktor in uw huis in Hoofddorp is een agressief ongedierte die op de juiste manier moet worden bestreden. Wanneer u dit niet doet of te laat, is de kans groot dat de schade ernstig is en uw huis zelfs onstabiel kan raken doordat de boktor zich een weg heeft gegeten door muren, plafonds en ondersteunende palen.

Afspraak maken?

100% vrijblijvende, gratis offerte op maat! Geen voorrijkosten!

Afspraak maken