9,4

Boktor in Almere bestrijden

Boktor in Almere, gevaarlijker dan u denkt

Heeft u last van boktor in Almere? Of weet u niet wat boktor is en wat het voor schade in en om het huis kan aanrichten? Wij vertellen u graag meer over deze beestjes.

Een boktor in Almere, hoe herkent u dit beestje?

De boktor in een bruinzwarte kever die tussen de 10 en 25 millimeter groot is. Dit beestje herkent u aan de grijze vlekken op het dekschild. Daarnaast heeft de boktor ook twee scharen aan de voorkant van zijn kop. De kever heeft zes poten en twee erg lange voelsprieten.

Waarom moet u bang zijn voor de boktor

Eigenlijk hoeft u niet bang te zijn voor de boktor in Almere, maar om haar larven. Die veroorzaken de problemen. De larf van een boktor kan schade aanrichten aan hout en daarmee dus aan uw huis of pand. Om te kunnen groeien moet de larf zichzelf voeden, dit doet hij door middel van het eten van hout. Of dit nu een houten muur, kozijn of meubel is, de larf van een boktor in Almere vindt zijn weg erdoorheen. Doordat de larf zich tegoed doet aan het hout in uw huis, verzwakken complete houtenconstructies. Het is daarom belangrijk dat er snel iets wordt gedaan aan deze boktor in Almere.

De boktor

Goed nieuws! De boktor leeft alleen in nieuw onbehandeld hout. De volwassen boktor legt een eitje op dit hout en de larf die hieruit komt, baant zich een weg door het onbewerkte hout. Wist u dat een volwassen boktor gemiddeld tweehonderd eitjes legt in de enkele weken dat ze leeft? Reken maar uit hoe snel u dus een echte plaag van boktor kunt krijgen!

Een larf voedt zich dus met het nieuwe onbewerkte hout. De larf blijft zich net zo lang voeden totdat hij of zij is uitgegroeid en ontpopt is in een volwassen boktor. Dit kan wel tot tien jaar duren.

Weet u zeker dat u last heeft van boktor in Almere?

  • Zitten er kleine gaatjes in het hout?
  • Komt er een kloppend geluid uit het hout?
  • Ligt er zaagsel bij het hout?

Als u op bovenstaande punten duidelijk ja kunt antwoorden, dan is de kans groot dat u last heeft van boktor in Almere. Wacht niet langer en schakel hulp in om deze plaag te bestrijden.

Schakel hulp in

Het is belangrijk dat de boktor in Almere op een juiste manier wordt bestreden. Niet alleen de boktor moet aangepakt worden, maar ook de eitjes en de larven die in het veel diepere oppervlak van het hout zitten. Dit is een klus voor mensen die hier verstand van hebben. VKP Totaalonderhoud bestrijdt al meer dan tien jaar ongedierte waaronder boktor. Maak nu een afspraak en laat ons u helpen.

Afspraak maken?

100% vrijblijvende, gratis offerte op maat! Geen voorrijkosten!

Afspraak maken