9,4

Wespennest in Alkmaar bestrijden

Heeft u een wespennest in Alkmaar?

Heeft u last van wespen? Grote kans dat er dan in of om uw woning of kantoorpand een wespennest zit. Heel vervelend want het wespennest kan namelijk overal zitten. Een wespennest in Alkmaar zelf weghalen is bijna niet te doen en bovendien gevaarlijk. Daarom adviseren wij u ook om professionele hulp in te schakelen.

Wanneer ontstaan wespennesten?

Een wespennest ontstaat altijd rond de lente. De koninginnen hebben de hele winter een winterslaap gehouden en ze zijn klaar om te starten met het bouwen van het wespennest; zo ook in Alkmaar. Wanneer de koningin een geschikte plek heeft gevonden voor haar nest, dan begint ze met de bouw om vervolgens haar eitjes te leggen. Uit de eitjes komen larven en die groeien uiteindelijk uit tot wespen, ook wel de werksters genoemd. Zodra de wespen de taken van een werkster aankunnen, richten zij zich op de bouw van het nest. De koningin hoeft zich nu alleen nog bezig te houden met het leggen van de eitjes.

Tot aan de zomer zijn de wespen druk met het bouwen van het nest en de koningin is druk met haar eitjes. Na de werksters komen de darren, dit zijn mannelijke wespen, gevolgd door vrouwelijke wespen. In tegenstelling tot de werksters zijn deze wél vruchtbaar. Zij worden dan ook de toekomstige koninginnen en worden bevrucht door de darren. Het nest van de wespen in bijvoorbeeld Alkmaar is rond de zomer klaar en dan krijgt de mens er pas echt last van.

Waar bevinden wespennesten in Alkmaar zich?

Om te weten of u een wespennest in Alkmaar heeft, is het belangrijk om te weten waar het zich bevindt. In het voorjaar gaat de koningin op zoek naar een plek om haar nest te bouwen. Wespen hebben maar hele kleine ingangen nodig om vervolgens hele grote nesten te bouwen. Vaak maken ze dit dan ook op een plek die je niet meteen kan zien.

De enige manier om te zien of u een wespennest heeft, is om de aanvliegroute van de wespen naar het wespennest in Alkmaar te volgen. Wanneer u heel veel wespen ziet die dezelfde kant opvliegen en die zich rond een bepaald punt verzamelen, dan heeft u grote kans dat u het wespennest in Alkmaar heeft gevonden.

Wespen hebben vaak op deze 3 plekken een wespennest:

  • In de spouwmuur
  • In huis of in de schuur
  • In de grond

Dat laatste verwacht u misschien minder, in de grond is echter genoeg plek om een goed en groot nest te kunnen bouwen. In de grond is wel gelijk de meest gevaarlijke plek voor een wespennest in Alkmaar. Juist omdat we het hier minder verwachten maar ook omdat het makkelijk is om de wespen te storen, is de kans meer aanwezig dat ze agressief worden en dus aanvallen.

Afspraak maken?

100% vrijblijvende, gratis offerte op maat! Geen voorrijkosten!

Afspraak maken