9,4

Rattenbestrijding Zoetermeer

Ratten kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid van mensen en huisdieren. Ze kunnen allerlei ziekten overbrengen, voor allergische reacties zorgen en vervuiling met zich meebrengen. Daarnaast kunnen ze allerlei spullen en materialen beschadigen doordat ze eraan knagen. Het is daarom van belang om de tekenen van een rattenprobleem te herkennen en deze te bestrijden. Het team van rattenbestrijding Zoetermeer helpt u daarbij.

Wij helpen met uw rattenbestrijding in Zoetermeer

Ratten kunnen op verschillende gebieden problemen veroorzaken voor u als inwoner van Zoetermeer. VKP, expert rattenbestrijding in Zoetermeer vertelt u daarom graag over de schadelijke effecten van een rattenplaag:

  • Gezondheidsschade
  • Materiële schade
  • Psychologische schade

Gezondheidsklachten

Allereerst kunnen er gezondheidsklachten ontstaan. Ratten kunnen bepaalde bacteriën bij zich dragen en verspreiden deze onder andere door middel van hun urine of uitwerpselen. De bacteriën bereiken uw lichaam via een wondje, maar kunnen ook via uw neus, mond en ogen in het lichaam komen. Hierdoor kunt u ziek worden en klachten krijgen waaronder koorts, hoofdpijn en buikpijn.

Materiële schade

Ten tweede kunnen ratten voor materiële schade zorgen door aan allerlei materialen, metalen en spullen te knagen. Ze knagen zoal aan elektrische bedrading, beton en hout.

Psychologische schade

Tot slot kan een rattenplaag ook ernstige gevolgen hebben op psychologisch vlak. Een rattenfobie kan namelijk verergerd worden door de aanwezigheid van ratten in huizen of bedrijven. Ook kan men kampen met schaamte, omdat het hebben van ratten als onhygiënisch kan worden gezien. Gevolgen van een rattenplaag kunnen groot zijn. Het is daarom belangrijk om een rattenbestrijding in te schakelen om zo snel mogelijk van het probleem af te komen.

Tekenen rattenprobleem

Om zeker te weten of u een rattenprobleem heeft en rattenbestrijding Zoetermeer moet raadplegen voor hulp en advies, kunt u op verschillende aanwijzingen letten. Rattenkeutels kunnen een eerste teken zijn van een rattenprobleem. Daarnaast kunnen kapotte meubels of schade aan metalen en kabels een waarschuwing zijn dat u last heeft van ratten. Een ander teken is het specifiek geluid dat ratten maken. U zult dan een krassend geluid opmerken.  Ook kan er sprake zijn van specifieke geuren zoals ammoniak en muskus. Tot slot kunt u een rattenhol of rattennest zien. Bij een vermoeden van een rattenprobleem kunt u contact opnemen met rattenbestrijding Zoetermeer. Wij kijken samen naar het probleem en vertellen u gelijk hoe snel we de ratten kunnen bestrijden. Rattenbestrijding Zoetermeer helpt u uiteraard ook bij het voorkomen van een nieuwe rattenplaag.

Afspraak maken?

100% vrijblijvende, gratis offerte op maat! Geen voorrijkosten!

Afspraak maken