De enige rat die u in huis wilt hebben, is de rat van uw zoon die in een kooitje zit. Voor alle andere ratten is er rattenbestrijding. Dit is overigens niets nieuws. Ratten vormen al meer dan duizend jaar een plaag voor de mensen en doorgaans is dit altijd hetzelfde soort: de bruine rat. Deze rattensoort zit graag in de buurt van mensen, omdat ons afval hun voedsel is.

Ratten kunnen uitgroeien tot een enorme plaag. Heeft u sporen van ratten gevonden, dan is het belangrijk dat u direct handelt voordat deze zich massaal voort gaan planten. Bel daarom vandaag nog naar VKP op 085 30 35 290. Wij zijn altijd bereikbaar om u van uw probleem af te helpen.

Hoe weet ik of ik ratten in huis heb?

Ratten laten veel sporen achter. U kunt de aanwezigheid van ratten herkennen aan de hand van de keutels. Deze zijn ongeveer twee centimeter lang en zijn daarmee duidelijk groter dan muizenkeutels. Rond de uitwerpselen zijn vaak sleepsporen zichtbaar. Deze maakt de rat met zijn buik, omdat de pootjes eigenlijk nét wat te kort zijn.

Daarnaast kunt u de aanwezigheid van deze kleine knagers herkennen aan aangevreten kabels en andere kleine schade overal in huis.

Waarom zijn ratten zo gevaarlijk?

Ratten zijn een gevaar voor de gezondheid. Zij verspreiden ziektes, mede omdat zij constant in het afval zitten en met hun buik over de grond slepen. Daarnaast vreten zij kabels aan, waardoor stroomproblemen in huis op kunnen treden. En dit kan leiden tot serieuze bedreigingen, zoals een spontane brand. Aangezien de ratten vooral in de nachten actief zijn, is dit extra gevaarlijk omdat dit vaak niet tijdig opgemerkt wordt.

Een andere reden om de rattenbestrijding zo snel mogelijk in te schakelen, is het feit dat deze diertjes zich ontzettend snel voort kunnen planten. Heeft u vandaag vier ratten, dan kunt u over een week al een complete kolonie hebben. En dan wordt het voor de rattenbestrijding aanzienlijk lastiger.

Kan ik een rattenplaag in huis voorkomen?

Een rattenplaag is makkelijker te voorkomen dan een muizenplaag. Zorg ervoor dat er geen voedsel toegankelijk is wanneer iedereen slaapt. Vuilniszakken in de prullenbak dus, maar vergeet ook het eten van de hond of kat niet op te ruimen. Wanneer er nauwelijks voedsel aanwezig is, betekent dit niet automatisch dat u nooit ratten krijgt, maar het risico wordt wel aanzienlijk kleiner.

Daarnaast is het goed om eens een rondje rond het huis te lopen. Zijn er gaten, kieren of spleten? Dit zijn toegangspunten voor muizen en ratten. Maak deze vooral dicht – maar controleer tegelijkertijd of er genoeg andere ventilatiemogelijkheden zijn zodat de luchtdoorvoer in huis wel optimaal blijft.

Onze Dienstverlening

  • 24/7 bereikbaar voor spoedgevallen
  • Altijd bereikbaar voor vragen
  • Geen voorrijkosten
  • Aangesloten bij NVPB
  • Snelle service voor alle klanten
  • Altijd deskundig advies
  • Klanttevredenheidscijfer 9,8

Hoe kan ik ratten het beste bestrijden?

Heeft u een rat gevangen met een val en denkt u dat u op de juiste weg bent? Helaas is dit verre van de juiste oplossing. Zolang het nest van de ratten niet aangepakt wordt, blijft het probleem namelijk bestaan. Met de snelle voortplanting van dit ongedierte is die ene rat die u gevangen heeft namelijk een druppel op een gloeiende plaat.

U vindt veel mogelijkheden om ratten te bestrijden op het internet. Vaak zijn dit halfslachtige oplossingen of wordt er verkeerd gif gebruikt. Het nadeel van deze aanpak is onder andere:

  • Verhoogd risico voor andere dieren en mensen in huis of op kantoor
  • De rattenkolonie blijft in omvang toenemen
  • Veel meer schade omdat de bestrijding van de ratten niet succesvol is

Aan de slag gaan met verschillende soorten gif willen we graag sterk afraden. Rattengif is een sterk middel dat alleen op de juiste manieren ingezet zou moeten worden. Wanneer dit op een verkeerde manier gebruikt wordt, is het risico vele malen groter dan de mogelijke opbrengst. Zeker gifsoorten die ‘onder de toonbank door’ verkocht worden, zijn middelen die u beter niet in huis kunt halen.

Waarom is de rattenbestrijding inschakelen de juiste oplossing?

De experts van de rattenbestrijding hebben jarenlange ervaring met het bestrijden van ratten. Zij bekijken de symptomen, de sporen en kunnen vaak binnen korte tijd het nest vinden. Wanneer de rattenbestrijding vanuit het nest begint met de bestrijding, is het effect vele malen beter en vooral ook sneller. Dit betekent dat u niet overal in huis gif tegenkomt en dat u binnen een paar dagen van de rattenplaag af bent.

Maar dat is niet alles. Het belangrijkste is nog dat de experts van de rattenbestrijding u helpen met het voorkomen van een volgende plaag. Door preventie te gebruiken in plaats van opnieuw bestrijding over een aantal weken, kunt u meer schade voor zijn. Ook is preventie vaak veel makkelijker en goedkoper, omdat dit slechts eenmalig gebeurt en vervolgens jaarlijks gecheckt moet worden. En dat kunt u allemaal zelf.

Klanten vertellen

Lees hoe anderen onze service ervaren.

Geweldig snel geholpen. Binnen een dag was onze boerderij geïnspecteerd op houtworm de volgende dag stonden er 3 vakmannen met een hoogwerker om onze boerderij houtworm vrij te krijgen! Helemaal top echt een aanrader.

    

Otto Jan Plichter

Google Review

Super bedrijf met top mensen. Al aan de telefoon wordt je zeer prettig te woord gestaan en de collega hier ter plaatse was ook ontzettend vriendelijk, sympathiek en professioneel. Dikke aanrader.

    

Wouter Veersema

Google Review

et|icon_clock_alt|}

24/7 bereikbaar

et|icon_search|U

Vakkundige inspectie

et|icon_chat_alt|w

Juist advies

et|icon_box-checked|Z

Professionele oplossingen

et|icon_like|

Preventieve behandelingen