Houtwormbestrijding is de enige oplossing wanneer u problemen met houtwormen heeft. Houtwormen kunnen veel schade aanrichten in hun en laten zich niet gemakkelijk bestrijden. Vandaar dat het meestal aangeraden wordt om professionele houtwormbestrijding in te schakelen, omdat het anders erg lastig wordt om goed van deze kleine insecten af te komen.

Heeft u al houtworm in huis en wilt u hier zo snel en effectief mogelijk vanaf? Bel ons dan vandaag nog, zodat we zo snel mogelijk kunnen beginnen met de bestrijding. U bereikt VKP op 085 30 35 290.

Hoe weet ik wanneer ik een houtwormprobleem heb?

Een houtwormprobleem is niet moeilijk om te herkennen. U herkent een probleem met houtworm aan kleine gaatjes in houten onderdelen, zoals een bankstel of een dwarsbalk in huis. Dit is het hout waarin de wormpjes zich een weg gebaand hebben. Naast de gaatjes kunt u vaak fijne houtresten op de grond zien liggen. Dit zijn minuscule snippertjes, die vele malen kleiner zijn dan zaagsel. Het is wat de houtworm achtergelaten heeft.

Waarom zijn houtwormen zo schadelijk?

Zoals u wellicht weet, vreten de houtwormen zich een baan door hout. Daarbij kijken zij echt niet naar de functie die het hout heeft. Is het een dwarsbalk of draagbalk van uw huis? Dan wordt het een gevaarlijke situatie in huis omdat de core constructie van het huis aangetast wordt. Een balk waarin houtworm zit, verliest namelijk per definitie de optimale werking en kracht.

Daarnaast is er een feitje dat vaak over het hoofd gezien wordt. Wanneer u een houtworm ziet, betekent dit niet dat er één houtworm in huis aanwezig is. Het kunnen er veel meer zijn, ook op plekken waar u deze niet ziet. De eigenlijke schade van de houtworm is daarmee altijd omvangrijker dan u in eerste instantie denkt.

Waarom is houtwormbestrijding zo lastig?

Houtwormen zitten in het hout. In tegenstelling tot een gemiddeld wespennest of rattennest, is dit ontzettend lastig bereikbaar wanneer u aan de gang gaat met bestrijdingsmiddelen. Ook is vaak niet bekend hoe omvangrijk de schade is en waar de houtwormen zich precies bevinden. En om nou heel uw huis te besproeien met bestrijdingsmiddel, dan gaat wel heel erg ver.

Waarom is snel ingrijpen van groot belang?

Een houtwormplaag moet u zo snel mogelijk bestrijden. Hoe langer u wacht, hoe groter de schade is en hoe lastiger het wordt om te bepalen waar de wormen op dit moment aanwezig zijn. Wacht u te lang, dan kunt u erop rekenen dat bepaalde delen van het huis vervangen moeten worden omdat zij riskant geworden zijn.

Onze Dienstverlening

  • 24/7 bereikbaar voor spoedgevallen
  • Altijd bereikbaar voor vragen
  • Geen voorrijkosten
  • Aangesloten bij NVPB
  • Snelle service voor alle klanten
  • Altijd deskundig advies
  • Klanttevredenheidscijfer 9,8

Kan ik preventief handelen tegen houtworm?

Heeft u op dit moment nog geen last van houtworm, maar wilt u het risico graag zo klein mogelijk houden? Dat kan, want u brengt houtworm altijd zelf uw huis in. Preventief handelen is dus goed mogelijk.

De meest bekende variant van houtworm in huis brengen, is door kachelhout buiten te bewaren en dit vervolgens binnen op te slaan, naast de kachel. Dat kan gewoon, maar zorgt u er dan wel voor dat dit in een volledig afgesloten metalen bak zit met opstaande randen. En kijk vooral even of er veel kevers in de buurt van het brandhout aanwezig zijn – dit verhoogt de kans op houtworm.

Een ander bekend voorbeeld is het tweedehands meubel dat u tegen een prikkie op de kop getikt heeft en dat nu zorgt voor immense schade aan uw huis. Controleer altijd alle meubelstukken en andere houten voorwerpen voordat u deze ergens in huis neerzet of neerlegt. Houtworm is vaak gemakkelijk te herkennen aan meubels. Kijkt u vooral onder het meubel voordat u deze verplaatst. Ziet u hier houtresidu liggen, in zeer kleine delen? Dan moet het meubel eerst behandeld worden voordat u deze in huis kunt plaatsen zonder risico op houtworm.

Kan ik zelf de houtworm bestrijden in huis?

Zelf houtworm bestrijden is ontzettend lastig. U moet namelijk niet alleen de wormen bestrijden. Ook de eitjes en de volwassen kevers moeten bestreden worden, omdat u anders binnen korte tijd opnieuw een houtwormprobleem heeft en dát is niet de bedoeling.

Zelf houtworm bestrijden kan door kou of hitte in te zetten, of door gif of petroleum te gebruiken. Aangezien de meeste mensen hier niet succesvol mee zijn of te weinig ervaring hebben om dit effectief aan te pakken zonder extra schade te veroorzaken, raden we dit ten zeerste af.

Professionele houtwormbestrijding inschakelen is een veel beter idee. Bij VKP hebben we ervaring met het opsporen van de houtwormen, de eitjes en de kevers. We weten welke bestrijdingsmiddelen we in kunnen zetten en hoe we dit kunnen doen zonder onnodige schade aan te richten aan uw huis of de mensen die hier wonen. Daarnaast bieden we garantie op onze behandelingen. Wij zijn pas tevreden wanneer de houtworm weg is – en vooral ook weg blijft. Onze professionals vertellen u graag meer over de mogelijkheden om deze problemen in het vervolg te voorkomen.

Klanten vertellen

Lees hoe anderen onze service ervaren.

Geweldig snel geholpen. Binnen een dag was onze boerderij geïnspecteerd op houtworm de volgende dag stonden er 3 vakmannen met een hoogwerker om onze boerderij houtworm vrij te krijgen! Helemaal top echt een aanrader.

    

Otto Jan Plichter

Google Review

Super bedrijf met top mensen. Al aan de telefoon wordt je zeer prettig te woord gestaan en de collega hier ter plaatse was ook ontzettend vriendelijk, sympathiek en professioneel. Dikke aanrader.

    

Wouter Veersema

Google Review

et|icon_clock_alt|}

24/7 bereikbaar

et|icon_search|U

Vakkundige inspectie

et|icon_chat_alt|w

Juist advies

et|icon_box-checked|Z

Professionele oplossingen

et|icon_like|

Preventieve behandelingen