9,4

Houtworm laten bestrijden

Houtworm bestrijden

Denk je dat je last hebt van houtworm in je huis of meubels? Om er zeker van te zijn is het belangrijk hoe je de houtworm kunt herkennen.

Als je vervolgens hebt vastgesteld dat dit ongedierte inderdaad je woning en meubels aantast, wil je de houtworm zo snel mogelijk bestrijden. In principe kun je houtworm zelf bestrijden, al is het beter om professionals in te schakelen voor het bestrijden van houtworm.

Schakel VKP Totaalonderhoud in. Wij geven namelijk 10 jaar garantie als de houtworm na bestrijding terugkeert.

Gratis inspectie houtworm bestrijden

Als u vermoedt dat er houtworm aanwezig is in uw bedrijfspand, is het belangrijk om snel te handelen om verdere schade te voorkomen.

Tijdens onze GRATIS inspectie zal een van onze specialisten het houtwerk grondig inspecteren en eventueel monsters nemen om de soort houtworm te identificeren. Op basis hiervan zullen wij een gepaste behandeling adviseren en een offerte uitbrengen voor een houtwormbehandeling.

Gratis inspectie? Bel 085-3038990

Hoe kun je houtworm herkennen?

Aangetast hout door houtworm

Zitten er gaatjes in je houten meubel, balk of vloer? De kans is groot dat je dan houtwormen in huis hebt. Houtwormen in meubels komt regelmatig voor. Dit hoeft echter niet altijd een probleem te zijn, mogelijk is de plaag namelijk al voorbij. Als de larve een kever geworden is en vervolgens uitgevlogen is om te gaan paren, heb je geen last van een actieve houtworm.

Als je niet weet of de gaatjes oud of nieuw zijn, kun je hier gelukkig snel en eenvoudig achter komen. Je kunt namelijk hiervoor een paar vellen papier onder en naast het aangetaste voorwerp leggen. Laat het papier een paar dagen liggen. Zie je er vervolgens zaagsel op liggen? Helaas heb je dan met een actieve houtworm te maken. Je moet dan dus direct aan de slag gaan met houtworm bestrijden.

Waarom is houtworm gevaarlijk?

Houtworm verzwakt het hout van binnenuit en daarom is dit ongedierte zo gevaarlijk in je woning. Dit geldt vooral als je in een ouder huis woont, meestal is je woning dan namelijk opgebouwd uit een houten skelet. De stevigheid van het huis komt door de houtwormen dan in gevaar. Het is daarom cruciaal om zo snel mogelijk het ongedierte te bestrijden. Als je dit niet doet, kan houtworm namelijk veel schade aanrichten. In het ergste geval stort je woning in doordat je steunbalken zo erg aangevreten zijn. Voorkom dit door op tijd de houtworm te (laten) bestrijden.

Verrot hout aangetast door houtworm

Bedrijf of particulier? Wij bestrijden houtworm zowel zakelijk als particulier.

Als u merkt dat er houtworm in uw bedrijfspand of woning aanwezig is, is het belangrijk om snel te handelen. Snel actie ondernemen is noodzakelijk om verdere schade te voorkomen en de waarde van uw pand te behouden.

Er zijn verschillende methoden om houtworm te bestrijden, afhankelijk van de ernst van de infectie. Een milde houtworm infectie kan behandeld worden met een houtworm verdelger die u zelf kunt aanbrengen. Dit is een vloeistof die het houtwerk inspuit en de larven van de kevers doodt.

Bij een ernstigere infectie is het aan te raden om een professioneel bedrijf in te schakelen. Ze zullen het houtwerk grondig inspecteren en vervolgens een gepaste behandeling toepassen. Dit kan bijvoorbeeld een warmte desinfectie zijn, waarbij het hout wordt blootgesteld aan hoge temperaturen om de larven te doden.

Houtworm laten bestrijden

Als u vermoedt dat er houtworm aanwezig is in uw pand, neem dan zo snel mogelijk contact op met een professioneel bedrijf om houtworm bestrijding uit te voeren. Door snel te handelen kunt u verdere schade voorkomen en de waarde van uw pand behouden.

Kun je houtworm zelf bestrijden?

Houtworm zelf bestrijden is mogelijk. HGX tegen houtworm is zeker een aanrader. Het is wel een lastig klusje. Het kan daarom beter zijn om een professional in te schakelen voor het bestrijden van de houtworm. Hoe dan ook is het belangrijk om snel te starten met de behandeling. Je wilt namelijk voorkomen dat je houten balken, vloeren en meubels aangetast worden door de houtwormlarven. Wil je houtworm zelf bestrijden? Hieronder noemen we de beste bestrijdingsmiddel tegen houtworm.

Manieren om houtworm preventief te behandelen:

  • Houtworm bestrijden met ammoniak
  • Houtworm bestrijden met azijn
  • Houtworm bestrijden met gas
  • Houtworm vergassen

Wat doen tegen houtworm?

Om houtworm te bestrijden zijn er verschillende bestrijdingsmiddelen effectief. Wat door veel bedrijven wordt gebruikt zijn houtworm middelen op basis van petroleum of kerosine. Een groot nadeel van deze middelen is dat u na het gebruik van deze middelen minimaal 48 uur het pand dient te verlaten. Met alle gevolgen als kosten voor een overnachtingsplaats of een vertraagde verbouwingsplanning van dien.

Met de middelen van de VKP Totaalonderhoud is dit gelukkig niet nodig. Wij beschikken namelijk over de nieuwste houtworm bestrijdingsmiddelen en methodes, zoals een vloeistof waarbij u maar 2 tot 3 uur het pand hoeft te verlaten. Weg met de extra kosten en bijkomende moeilijkheden dus.

Ook uw houtworm laten bestrijden door VKP Totaalonderhoud? Bel direct met een van onze specialisten via 085-3038990.

Gratis houtworm inspectie!

Als u vermoedt dat er houtworm aanwezig is in uw bedrijfspand, is het belangrijk om snel de houtworm te verdelgen om verdere schade te voorkomen.  Neem contact op met onze professionals.

  • Binnen 24 uur geholpen
  • Slechts 4 uur uw huis uit
  • 10 jaar garantie
  • Laagste prijsgarantie bij een branche aangesloten bedrijf

Gratis inspectie? Bel 085-3038990

Veelgestelde vragen houtworm bestrijden

Wat mag je verwachten van een professionele houtworm bestrijder?

Wil je van je houtwormplaag afkomen? Schakel dan zeker een professionele houtworm bestrijder in! Dit bedrijf bezit altijd het juiste middel om je houtworm probleem te bestrijden. Hiervoor wordt eerst een specifiek stappenplan opgesteld.

De professionals voeren dit plan vervolgens uit zodat de kevers en larven niet langer schade in je huis kunnen aanrichten. Met een beetje geluk heb je dan nooit weer last van een houtworm in huis!

Kosten houtworm bestrijden

Het is moeilijk om een exacte prijs te geven voor houtworm bestrijding, omdat de kosten kunnen variëren afhankelijk van de omvang van het probleem en de gekozen methode voor bestrijding. Sommige factoren die de kosten kunnen beïnvloeden zijn:

De grootte van het gebied dat behandeld moet worden

De mate van beschadiging door houtworm

De toegang tot het gebied (bijvoorbeeld of het makkelijk bereikbaar is of dat er speciale toestemming nodig is om te behandelen)

De gekozen methode voor bestrijding (bijvoorbeeld chemische behandeling of het verwijderen en vervangen van beschadigd hout)

Het is het beste om offerte op te vragen om een idee te krijgen van de kosten. Zo kunt u vergelijken en de beste optie kiezen voor uw situatie.

Direct een prijsopgave? Bel 085-3038990

Bent u verzekerd tegen schade door houtworm?

Of een verzekering de kosten voor houtworm bestrijding vergoedt, hangt af van de voorwaarden van de verzekering. Sommige verzekeringen voor opstalverzekeringen (verzekering voor het pand) of inboedelverzekeringen (verzekering voor de spullen in het pand) vergoeden de kosten voor houtworm bestrijding.

Het is daarom belangrijk om de voorwaarden van uw verzekering te checken voordat u besluit om houtworm bestrijding uit te laten voeren. Als de verzekering de kosten vergoedt, zal de verzekering vaak een eigen bijdrage vragen en zijn er mogelijk beperkingen voor welke methoden en producten gebruikt mogen worden.

Het is aan te raden om contact op te nemen met uw verzekeraar als u vermoedt dat er houtworm aanwezig is in uw pand, zodat zij u kunnen vertellen of de kosten vergoed worden en wat de voorwaarden hiervoor zijn. Zo kunt u goed voorbereid zijn op de eventuele kosten en weet u wat u kunt verwachten van de verzekering.

Geven jullie ook garantie op houtworm bestrijding?

Ja! Wij bieden een garantie van 10 jaar op onze houtworm behandeling. Dit betekent dat als de houtworm na de behandeling terugkomt binnen deze periode, wij de behandeling opnieuw zullen uitvoeren zonder extra kosten voor u.

Afspraak maken?

100% vrijblijvende, gratis offerte op maat! Geen voorrijkosten!

Afspraak maken